Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Levande bordsdekorationer med växter

Försommaren är en underbar tid då de unga konfirmeras och tar studenten, syrenerna blommar och brudparen strålar i kapp med solen. Sommarens växttrend, Nature Nouveau, som har inspirerats av 1900-talets art nouveau-stil med kurviga linjer och växtmotiv, är perfekt för att skapa alternativa och spännande bordsdekorationer.

Från Floradania

Det kan vara något av en utmaning att kreera helt rätt bordsdekorationer. Inte nog med att det ska vara festligt och vackert, dekorationerna ska dessutom matcha smak, stil och tillfälle.

Klätterväxter är sommarens hit
Mittpunkten för sommarens växttrend, Nature Nouveau, är kurviga linjer som uttrycks med klätterväxter och levande rankor. Populära, klassiska klätterväxter som exempelvis Ceropegia och Passiflora, som normalt snor sig runt en båge, lindas av och rankorna används för att skapa vackra, raffinerade mönster som slingrar sig fram på bordet.

Det lättaste är att klippa av växternas rankor, men om du vill behålla dem som krukväxter kan du plantera dem i låga krukor efter att du har lindat av rankorna. Om du vill ha mer färg på bordet än blommorna ger kan du placera miniväxter i matchande färger mellan rankorna.

Avklippta blomhuvuden som strös på måfå över bordet eller läggs i fina mönster är en annan enkel och vacker typ av bordsdekorationer.

Massor av möjligheter med miniväxter
Kuvertrosor är välkända och populära bordsdekorationer och det kommer ständigt nya färger och sorter. Förutom rosor finns det massor av andra fina miniväxter som kan kombineras nästan hur som helst.

Som underlag kan du använda exempelvis hyacintglas i alla möjliga färger eller andra kul glas eller glasburkar du har där hemma i skåpen och som är perfekta att plantera olika miniväxter i. Rada upp dem eller ställ dem i grupper längs bordets mitt.

Miniväxter kan faktiskt också användas som placeringskort. Numera säljs många miniväxter i eleganta, tidsenliga ytterkrukor och är bara att ställa på bordet försedda med gästernas namn.

Växter för alla tillfällen och personligheter
Bordsdekorationerna kan följa den aktuella trenden, men du kan också låta dem avspegla menyn, gästernas kön, klädsel, favoritfärg eller andra särdrag för oavsett om du är tjej eller kille, romantisk eller cool ger sommarens underbara växter dig ett otal möjligheter att duka ett helt personligt festbord.

![](https://odla.blob.core.windows.net/images/artiklar%2Fimages%2FPassifloraExacumCampanula.jpg)

![](https://odla.blob.core.windows.net/images/artiklar%2Fimages%2FBryllup_01.jpg)

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB