Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Lena Frisk är Svensk Trädgårds eldsjäl!

Lena Frisk, Kristinehamns Trädgårdsförening, har utsetts till Svensk Trädgårds eldsjäl.

Information från Riksförbundet Svensk Trädgård

När trädgårdsmässan Nordiska Trädgårdar öppnar är det dags för den sjätte utdelningen av Riksförbundet Svensk Trädgårds utmärkelse Svensk Trädgårds eldsjäl. Den går till en medlem, en ”doldis”, som entusiasmerar och osjälviskt arbetar för sin förening. I år belönas Lena Frisk för sitt arbete i Kristinehamns Trädgårdsförening. Gunnel Carlson intervjuar henne och delar tillsammans med förbundsdirektör Inger Ekrem ut ett diplom och ett presentkort på växter.

Lena Frisk har under många år arbetat för Kristinehamns Trädgårdsförening och är aktiv ledamot i styrelsen sedan länge. Föreningen är en av Svensk Trädgårds nära 160 lokalföreningar och bildades 1932. I dag har den 215 medlemmar. Ordförande Lotta Rolfsson berättar om Lenas engagemang:

– Lena fixar det mesta i vår förening. Hon är en sann eldsjäl och mycket uppskattad. Hon är en mästare på att hitta förslag på föreläsare, alltid lika spännande och lärorika. Vi har gärna lotterier vid våra aktiviteter och då ordnar hon med ett bord som dignar av vinster. Ofta finns där fina blomsterarrangemang som hon själv skapat. Trädgårdsföreningen har en hemsida, där Lena är flitig skribent och lägger ut bilder på växter och natur. Dessutom håller hon i tävlingen Gissa månadens växt. Se Kristinehamns trädgårdsförening.

– Inför den årliga vårmarknaden gör Lena frågor till tipspromenaden och gräver upp växter i sin trädgård för att sälja på plantmarknaden. Hennes fina och frodiga växter har en strykande åtgång. Varje sommar gör föreningen en inspirationsresa och många förslag på resmål kommer från Lena, som har bra omvärldskoll och även är aktiv i flera trädgårdsföreningar. Lediga stunder tillbringar Lena i sin trädgård som är ett litet mästerverk. Där frodas det mesta, från sommarblommor till välväxande grönsaker i vacker harmoni, massor av klematis, rosor och andra vackra buskar och perenner. Hon är också en hejare på att kompostera!

Riksförbundet Svensk Trädgård är Sveriges största trädgårdsorganisation med över 32 000 medlemmar och närmare 160 lokalföreningar i hela landet. Svensk Trädgård är en ideell organisation, religiöst och partipolitiskt obunden, vars ändamål är att främja fritidsodlingen och att verka för förbättring av trädgårdskulturen och boendemiljön. Svensk Trädgård ger ut tidningen Hemträdgården med sex nummer per år, har fri rådgivning i trädgårdsfrågor, informerar och sprider kunskap om odling och trädgård och ger ut faktablad om ekologisk odling. Svensk Trädgårds Zonkarta visar odlingszonerna i landet. Svensk Trädgård bevakar konsumenternas intressen när det gäller kvalitet på växter, jord och redskap samt bevakar fritidsodlingens intressen när det gäller forskning och försök och utformning av lagar och förordningar som kan påverka hemträdgårdsägare.

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB