Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Lek med miniväxter

Många krukväxter, både gröna och blommande, säljs som miniväxter i små 5-6 cm krukor. Miniväxterna kan användas på många olika sätt.

Från Floradania

Minirosor

De små minirosorna som finns i en uppsjö av olika färger pryder vilket festbord som helst. Sätt till exempel minirosor i små ytterkrukor som matchar duken och servetterna vid varje kuvert och sätt flera grupper minirosor på fat längs bordets mitt.

Du kan skapa en snygg dekoration med miniväxter och en stor, låg skål. Använd småbladiga gröna växter som Soleirolia soleirolii, hemtrevnad, eller Sagina subulata, sylnarv, för att skapa en grön bakgrund. Forma sedan ett mönster eller en bokstav med de blommande miniväxterna i det gröna. Om mönstret ska vara vitt eller blått kan du använda miniversioner av Campanula, klocka, eller Exacum affine, blåöga. Om mönstret ska vara rött eller i en annan stark färg kan du använda miniversioner av Begonia-elatior, begonia, eller Kalanchoë blossfeldiana, våreld.

Helianthus annuus, solros

Helianthus annuus, solros, finns också som miniväxt. Forma en vacker, symmetrisk dekoration genom att sätta ihop 16 minisolrosor på ett fyrkantigt fat, fyra solrosor i fyra rader. Resultatet är en mycket vacker och flyttbar dekoration som pryder vilken plats som helst i hemmet eller kan tas med ut och ställas på trädgårdsbordet.

Miniväxter

Miniväxter ska i allmänhet skötas som vanliga krukväxter, men de torkar ut fortare på grund av den lilla mängden blomjord i de små krukorna. Därför måste du vattna miniväxterna ofta, helst varje dag om de står i direkt sol. Det är en fördel att vattna dem på fatet. Låt dem stå och suga upp vatten i 10 minuter och häll sedan bort resten av vattnet.

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB