Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Lavendellila skönhet

Bland de många nyheterna som dyker upp under året hittar vi heliotroprispen 'Salt Lake', en växt som är extra tålig för salta vindar. Kanske är den något för dig som bor havsnära?

Inspiration från Blomsterfrämjandet

En härlig nyhet bland sommarens många utplanteringsväxter är den fina lavendellila heliotroprispen, Limonium perezii, 'Salt Lake'.

Passar till allt

Heliotroprispen har ett friskt och lite svalt utseende som skänker elegans och flärd åt trädgården, kolonilotten, lilla täppan eller balkongen. Det är en perfekt växt för utomhuskrukorna, till rabatten, som snittblomma och den passar även ypperligt att använda som eternell.

#Heliotroprisp - lavendellila skönhet#

Heliotroprispens vackert lavendellila blommor sitter som en sky högt över bladen. Grenarna är styva, vingade och friskt gröna. Bladen som är stora och tjocka sitter i en rosett och även de har en läcker grön färg.

#Tålig för salta vindar#

Heliotroprispen är som det vetenskapliga namnet antyder tålig för salta vindar, vilket gör den till en utmärkt växt för alla havsnära miljöer. Den är också ett klokt val om du vill locka till dig fjärilar och bin, eftersom de dras till de vackra blommorna.

#Så trivs din heliotroprisp bäst#

Heliotroprispen ’Salt Lake’ trivs på de flesta jordar, men väldränerad och fuktig jord är det allra bästa. Den är mycket lättskött och klarar sig utan vidare omtanke.

#Passar fint till såväl snitt som eternell#

Vill du använda heliotroprispen som eternell och torka blommorna, ska det göras när hela blomställningen är utslagen. Torkningen görs bäst i ett mörkt rum för att behålla det mesta av färgen i blommorna. Heliotroprispen är också fin att använda som snitt. Eftersom grenarna är styva ger de bra stadga i buketterna.

Ibland bildas kristaller på bladen vilket är en helt naturlig företeelse.

#Vacker sommarblomma#

Heliotroprispen saluförs som sommarblomma, fast det går ju att försöka övervintra den - kanske lyckas du!

#Nyhetsbrev Odla.nu#

Vill du få tips om trädgård och odling, om olika artiklar och krönikor samt information och fina erbjudanden om våra aktuella växter, fröer med mera? Då är du varmt välkommen att anmäla dig till vårt kostnadsfria Nyhetsbrev här: Odla.nu Nyhetsbrev

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB