Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Lättgjorda julgrupper med snittblommor

Dessa skapelser fotade vi i Partihallarna, där bl.a. en dansk blomsterkreatör var i aktion.

I den första bilden ses hon med ett vitt/limegrönt arrangemang som innehåller vita rosor och dubbla bukettanemoner, vitlysing, kapstjärnor, en grönvit papegojtulpan och vita Ardisia-bär. Det hela är dekorerat med olika sorters gröna blad och kottar.

Rosfatet är byggt i en blågrankrans med fuktig oasis i mitten. I den har man stuckit in röda rosor och Echeveria, mossa och fönsterlav, allt bestrött med rött glitter. Röda bollar och äpplen och en rutig rosett ger färg.

Nästa skapelse i röda nyanser är en hög glascylinder med rosor, kalla och gerberor. Arrangemanget börjar redan inne i cylindern och fortsätter en bra bit uppåt. Ihoprullade amazonliljeblad med några gröna grässtrån kompletterar.

Råkar man äga en stor glaskupa, kan man göra ett jätteenkelt arrangemang med rosor och amaryllis lagda på s.k. vattenpärlor. Två värmeljus glittrar vackert mot pärlorna och glaset.

Enkelhet verkade vara ledord i år. I denna höga vas ses vita liljor och vitsprejade kvistar av björk och al. De står stadigt i en glittrig nätboll på vasen. Dekoren består av julbollar i passande färger intill vasen.

Till sist en magnifik ljuskrans med vintergröna kvistar och blekrosa rosor instuckna i en oasisring. Ljushållare med fyra vita ljus, knippen med kanel och lite silvertråd och -glitter som dekoration.


Rosor, kalla och gerberor


Dansk blomsterkreatör med ett vitt arrangemang


Rosgrupp


Ljuskrans med rosor


Glaskupa med rosor och amaryllis

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB