Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Lättgjorda julgrupper med krukväxter

Många tycker det är en rolig sysselsättning att själv göra julgrupper från grunden. Ofta är det billigare också än att köpa en färdig grupp, som många gånger inte innehåller så värst mycket växter.

Följande grupper har vi fotat på Partihallarna, kanske lite inspiration!

I den första bilden ses en rad mycket enkla installationer i gröna nyanser.

Det första arrangemanget i gröna nyanser till höger innehåller en krans av blågran på ett lågt, fyrkantigt fat och en knoppig amaryllis insvept i mossa. Gröna julkulor, värmeljus i låga hållare och grönt tyllband kompletterar. Mossa och "is" i mitten.

Nästa grupp på grönt avlångt fat innehåller endast en hyacint, den är också insvept i mossa. Ett stort blockljus, en blågrankvist, tyllband, en grön julkula och två konstgjorda äpplen. Riktiga äpplen är inte bra att ha intill blommorna då de utsöndrar etylengas som får blommorna att vissna i förtid.

Nästa grupp är nästan lika enkel: en mossinsvept Paphiopedilum-orkidé, dvs. venussko, ett par Echeverior, gröna julkulor och en videgren.

Det vinröda fatet innehåller Echeverior och en hyacint i mossa. Dekorerad med röda konstgjorda äpplen, ett värmeljus, rött glitter, trådhjärtan, videgren och en grankvist.

En rad "sidenkassar" med en amaryllis i varje, dekorerad med mossa och röda äpplen samt en glitterstjärna. Kan det bli enklare, samtidigt som det är kul och elegant!

På nästa bild syns två enkla fyrkantiga glaskrukor med glitterbeströdda Echeverior, planterade i mossa och med enkla julprydnader. Upprepning ger arrangemanget extra stuns!

Nästföljande bild visar ett fyrkantigt, vinrött fat med mossinsvept julros. Fönsterlav, vita "snöflingor", en vitsprejad kotte och två bruna julkulor. Voilá!

Nästa grupp med ljus på pinnar och julstjärnor är lite mer arbetat, men fortfarande enkel att göra. Pinnarna, i detta fall konstgjorda, kan ersättas med björkpinnar e.d. och förses med ljushållare för värmeljus. De står stadigt då de fästs med smältlim i botten på krukan. Växterna är Echeveria, ett vitt rosenstänk, små vita och röda julstjärnor. Pyntas med silverkulor, kottar och spetsband.

För den som är doftallergisk kan en grupp med bara gröna växter passa. Visserligen kan doftallergiker även ha julblommor om man väljer sådana som inte doftar: julstjärnor, julbegonia, azalea, julros, julkaktus, höstglöd och dess dubbla form Calandiva och saitpaulia.

I denna helgröna grupp finns en grässort, Echeveria, plättar i luften och en liten cissus. Resten är pynt som kottar, snönystan, pinnar och silverbollar.

Intill syns ett litet trekantigt zinkfat med endast en Echeveria, kompletterat med ett havreknippe, band och silverbollar.

Den långa zinkkrukan innehåller en hel rad små granar, minijulstjärnor och Echeveria. Pinnar med vitlök som dekoration och lite sisal i framkanten och några havreknippen baktill. Färdig!

En kul sak var denna cypress som var formad med hjälp av ståltråd. Man hade helt enkelt separerat grenarna, vridit om med ståltråd så att de bildade en "narrmössa" och hängt bollar i ändarna! Lite ”julsnö” överst på grenarna och några bollar i mitten.


Enkla låga grupper


Vinröda fatet


Sidenkassar med amaryllis


Echeveria med mossa och glitter


Vinrött fat med julros


Julstjärnegrupp med ljus


Grupp med bara gröna växter


En vriden cypress

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB