Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Kryddampel

På den lilla ytan är ampeln ett utmärkt sätt att få plats med både det ena och den andra när utrymmer på golvet börjar ta slut. I en ampel kan en hel liten kryddgård rymmas!

_Text och bild från Blomsterfrämjandet_

Till ampeln vid grillen passar olika timjansorter bra. Timjan ger god smak till bland annat marinader. En annan god och smakrik kryddväxt är rosmarin. Rosmarin är särskilt gott att smaksätta fläskkött med.

En ampel är också bra att ha på balkongen då mycket saker ska samsas på liten yta. I och med att växterna hängs upp frigörs golvyta så ett nätt möblemang kan få plats och då kan både kaffetåren och middagarna intas på balkongen under sköna sommardagar.

Bra dränering

Vid plantering av en ampel är det viktigt att ordna med bra dränering. Ampeln ska helst ha hål i botten så att överskottsvatten kan rinna av. Lägg gärna ett lager med lecakulor i botten och fyll sen på med en planteringsjord av bra kvalité. Använd en jord som är avsedd för balkonglådor och urnor så kommer slutresultatet att bli bra.

Blanda dina favoritkryddväxter och välj gärna de sorter som kan komma till användning i matlagningen så fyller ampeln både en praktisk funktion men blir även ett vackert inslag oavsett om det är vid grillen i trädgården eller på balkongen den blir placerad.

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB