Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Krukväxter på olika sätt

Många av oss har de flesta av våra krukväxter ståendes på rad på fönsterbrädorna och det är såklart väldigt fint. Häng med när Claus Dalby, den danske trädgårdsspecialisten, berättar om hur han använder sina krukväxter!

Inspiration från Floradania

Floradania har bett den danske trädgårdsspecialisten och författaren Claus Dalby att berätta lite om hur han använder sina krukväxter. Det gör han gärna.

Det finns flera sätt

Nedan berättar Claus Dalby om sina tankar och idéer kring hur han använder sina krukväxter.

#Från en till flera#

Sommarblommor
Sommarblommor
Handla nu
  • När jag kombinerar olika växter handlar det inte bara om färger, utan också om former och strukturer. Det gäller växter såväl i rabatter som i krukor och vaser. Ofta utgår jag från en viss växt och låter mig inspireras av den. I grund och botten tycker jag att ensamma växter är trista. De ska placeras ihop, i gott sällskap, säger Claus.

#Purpur och blått#

  • I det här fallet utgick jag från den nya hortensian ”Deep Purple”, som med sina purpurfärgade blommor är något helt speciellt. Blommans mitt är vackert blå, och därför valde jag att även ha med campanula, fortsätter Claus.

#Slingrande och grå#

  • Jag är väldigt förtjust i bladväxter, och en av mina favoriter är vitklövern, trifolium, eftersom den med sitt lite slingrande växtsätt och sina vackra blad är en härlig krukväxt. Valet föll på ”Dragons Blood”, vars blad med purpurfärgade schatteringar passar utmärkt ihop med hortensian. I trifoliumbladen finns det också lite grått, så därför valde jag även Orostachys iwarenge, som på danska heter något så fint som kinesisk gycklarhuva. Det är en suckulent, med vackert hängande växtsätt.

#Fin komposition#

  • De fyra växterna är faktiskt väldigt olika i fråga om tillväxt och storlek. Det bidrar till att skapa en fin komposition, säger Claus.

#Levande stilleben#

  • Jag tycker mycket om att använda krukor i naturliga material – här har jag ljus terrakottalera och betong. Krukorna väljer jag omsorgsfullt, och jag använder oftast olika krukor, eftersom det ger ett mer spännande intryck. Genom att placera krukorna sida vid sida på en bricka har jag skapat ett litet stilleben, där varje växt tillför något, avslutar Claus Dalby.

#Nyhetsbrev Odla.nu#

Vill du få tips om trädgård och odling, om olika artiklar och krönikor samt information och fina erbjudanden om våra aktuella växter, fröer med mera? Då är du varmt välkommen att anmäla dig till vårt kostnadsfria Nyhetsbrev här: Odla.nu Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB