Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Krukros

Så här används och sköts krukrosorna

De nya krukrosorna har blivit populära bland konsumenterna, vilket inte minst beror på att det numera finns ett brett urval av blomformer och -färger, vissa sorter doftar till och med. Även när det gäller storleken är urvalet stort - det finns allt från små kuvertrosor i 6 cm krukor till stora krukrosor i 23 cm krukor som kan ställas ute på terrassen eller i uterummet. De nyaste sorterna av krukrosor är så höga, att man använda dem som snittblommor.

Krukrosen har flera användningsområden. Inte nog med att de kan användas inomhus utan de kommer även att blomma från maj tills frosten kommer om de planteras i stora krukor utomhus eller direkt i trädgårdens rabatter. För att rosorna ska hålla så länge som möjligt är det viktigt att vattna dem rejält, helst varje dag när det är varmt och soligt. Inomhus ska rosorna vattnas på fatet. Häll bort resterande vatten efter en kvart. Om rosorna står på en varm och ljus plats kan du låta lite vatten bli kvar på fatet.

Sommarblommor
Sommarblommor
Handla nu

Rosorna trivs bäst på en så ljus plats som möjligt, men inte ovanför ett element. Undvik drag för det gör att rosorna torkar ut. Rosorna behöver inte någon gödning medan de blommar, men det ska de ha efter blomningen och då ska de eventuellt även beskäras, varpå de kommer att bilda nya knoppar. En förutsättning är emellertid att de får tillräckligt med ljus från våren till sensommaren.

Efter blomningen kan man plantera ut krukrosorna i trädgården, men inte senare än augusti eftersom de måste hinna bilda ett rotsystem innan vintern kommer. Efter utplanteringen är det viktigt att man vattnar rosorna ofta de första månaderna. Även om de flesta krukrosor kan övervintra och blomma kommande sommar är de först och främst utvecklade för användning inomhus eller utplantering i krukor. De är egentligen inte trädgårdsrosor.


Krukros, Rosa-hybrid

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB