Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).
  • "0" Status: : Fel vid öppnande av socket ssl://solr.inmykitchen.nu:443

Korallband

  • Inomhus

Euphorbia fulgens, korallband, känns igen av många som exklusiva blommor i buketter. Nu har trädgårdsmästarna trollat fram korallband som krukväxt. Med sina lätt välvda, blommande bladrankor är krukväxten en väldigt attraktiv slit-och-slängväxt.

Korallband kommer från Mexiko. Den ska stå på en ljus plats i ett söder-, öster- eller västerfönster och ska hållas konstant fuktig, men den får inte stå och bada.

Räkna inte med att lyckas övervintra korallband från år till år utan betrakta den i stället som en exklusiv bukett som kan hålla minst 3-4 veckor där hemma. Under den tiden behöver den ingen gödning alls.

Som krukväxt är korallband drygt 20 cm hög och 30-40 cm bred.

Det finns många möjligheter att leka med färger i inredningen eftersom korallband finns med både vita, gula, orange, röda och mörkröda blommor. När det är dags att duka till fest går det att skapa vackra färgspel som passar till årstiden och anledningen.

Korallband är en överraskande värdinnegåva och till skillnad från den vanliga buketten kan mottagaren ha glädje av den i flera veckor.

   

Korallband, Euphorbia fulgens
Korallband
Euphorbia fulgens