Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Korallband

Euphorbia fulgens, korallband, känns igen av många som exklusiva blommor i buketter. Nu har trädgårdsmästarna trollat fram korallband som krukväxt. Med sina lätt välvda, blommande bladrankor är krukväxten en väldigt attraktiv slit-och-slängväxt.

Korallband kommer från Mexiko. Den ska stå på en ljus plats i ett söder-, öster- eller västerfönster och ska hållas konstant fuktig, men den får inte stå och bada.

Räkna inte med att lyckas övervintra korallband från år till år utan betrakta den i stället som en exklusiv bukett som kan hålla minst 3-4 veckor där hemma. Under den tiden behöver den ingen gödning alls.

Som krukväxt är korallband drygt 20 cm hög och 30-40 cm bred.

Det finns många möjligheter att leka med färger i inredningen eftersom korallband finns med både vita, gula, orange, röda och mörkröda blommor. När det är dags att duka till fest går det att skapa vackra färgspel som passar till årstiden och anledningen.

Korallband är en överraskande värdinnegåva och till skillnad från den vanliga buketten kan mottagaren ha glädje av den i flera veckor.


Korallband
Euphorbia fulgens

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB