Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Kom i form med trädgårdsarbete!

Efter en rask joggingrunda ska pulsen ner på normal nivå igen. Då kan trädgården vara en skön, avstressande mellanstation, där du kan kombinera stretching och avslappning med ogräsresning i blomsterrabatterna.

Inspiration från Floradania

Förutom att trädgården är ett effektivt medel mot stress, är den den givna utgångspunkten för en stunds daglig motion i sällskap med årstidens vackra sommarblommor. Nu är det högsäsong för trädgårdsarbete, och du har alla chanser att komma i form samtidigt som du pysslar med krukor och rabatter.

Träna med trädgårdsredskap

Trädgårdsarbetet kan jämföras med vardagsmotion som cykling och promenader, och kan utmärkt fungera som ett trevligt komplement till den dagliga fysiska aktiviteten.

Ove Zachariassen, som är sjukgymnast i Odense i Danmark, kan se flera fördelar med att göra rensningsarbetet till ett litet träningsprojekt.

− Trädgårdsarbete med exempelvis en kratta eller ett rensjärn ger bra motion. Man ska bara tänka på att inte belasta nacke och rygg i onödan.

Ove Zachariassen rekommenderar också att du använder de viktbärande lederna och de stora muskelgrupperna till det lite tyngre arbetet. Så kom ihåg att stå på knä om du flyttar större krukor och växter.

Pausgymnastik

När du jobbar i trädgården ska du också tänka på att inte stå i samma ställning alltför länge. Det kan vara hårt för rygg och nacke om du till exempel står lätt böjd i samma ställning under längre tid. Därför är det en bra idé att lägga in några små pauser i arbetet, så att du får chansen att byta kroppsställning, sträcka på dig och kanske avnjuta en liten förfriskning på terrassen.

Odla växter med sunt förnuft

Med dessa få, ergonomiska riktlinjer i bakhuvudet och vanligt sunt förnuft kan det fysiska arbetet i trädgården bli en skön upplevelse – såväl före som under och efter arbetet. Och vem vill inte satsa lite extra när man är omgiven av en massa vackra blommor?

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB