Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Knöl med karaktär

Den förknippas med Tivoli, fest, sommar och sol - den vackra röda arrowroten - knölväxten som inte bara pryder sin plats i rabatter och krukor i trädgårdens varma vrår utan som även kan ge uterummet och vinterträdgården en exotisk look.

Från Floradania

Många möjligheter

Med sina stora färgsprakande, nästan orkidéliknande blommor och stora, saftiga blad ger Canna indica sina omgivningar en exotisk look. Det gör den oavsett om den står i rabatten mellan storbladiga perenner eller i krukor på terrassen där den antingen kan stå ensam eller flera i en kruka med murgröna (Hedera helix) som jordtäckare.

Om du är lycklig ägare av ett uterum eller en vinterträdgård kan du dessutom njuta av den röda arrowroten där. Den finns i gul, orange, rosa och röd samt olika tvåfärgade sorter. Sorten 'Mexicana' är helt exceptionell med sina randiga, gyllene blad.

Stor redan från början

När du köper röd arrowrot är den 60 cm eller högre. Även om krukan också är stor är det en god idé att plantera om den röda arrowroten i en ännu större kruka för det är en glupsk knöl.

Placering och skötsel

Röd arrowrot tål inte frost så därför kan du inte plantera ut den eller ställa den utomhus förrän risken för frost är över. Utomhus ska den stå på en varm, solig plats i lä. Inomhus är det viktigt att skydda den mot den hetaste sommarsolen.

Under växtsäsongen bör du göda den som en krukväxt samt hålla den konstant fuktig eftersom den absolut inte tål att torka ut. När en blomma har vissnat bör du klippa av den försiktigt. Se till att du inte skadar de knoppar som sitter alldeles intill den vissnade blomman.

Återanvändningsbar

Gräv upp knölarna på hösten, låt jorden sitta kvar och förvara dem på en torr och frostfri plats. Till våren rensar du dem, planterar dem i stora krukor med ny jord och ställer dem på en varm och ljus plats inomhus. Efter avhärdning och så snart risken för frost är över kan du plantera ut dem eller ställa ut krukorna på terrassen.

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB