Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Klasegentiana

Klasegentiana - en ny, spännande växt i krukor eller rabatter
Gentiana scabra

Klasegentiana, på latin Gentiana scabra, är en relativt ny växt som snabbt har blivit mycket populär. Det beror inte minst på växtens vackra, klockformade blommor som kan bli upp till 4 cm långa. Blommorna kan vara blå, mörkrosa eller vita. Blommornas intensiva blå färg är sällsynt hos andra växter.

Gentiana scabra är dessutom en kompakt växt som kan bli upp till 20 cm hög med horisontella skott och mörkgröna blad på korta stjälkar. Den här charmiga växten, som säljs från juli till oktober, är mycket tålig och lämplig att plantera ut i krukor på terrassen eller direkt i trädgårdens rabatter.

Klasegentiana trivs även i uterummet, men mår bäst i temperaturer under 25° C. Eftersom den inte tål höga temperaturer är den inte lämplig som krukväxt. Om du planterar flera Gentiana scabra i samma kruka blir resultatet enkelt och mycket vackert. Eller så kan du plantera den tillsammans med andra arter med matchande blomfärger.

Gentiana scabra är lättskött. När det gäller ljuset trivs den bäst på en ljus till lätt skuggig plats. Klasegentiana kräver mycket vatten under sommaren, men ska helst torka ut lätt mellan vattningarna. Den behöver bara lite gödning.

Efter att klasegentiana har blommat ut i krukan kan du plantera ut den i trädgården eftersom den är en vinterhärdig perenn som kommer att blomma i juli-augusti året efter.


Klasegentiana,
Gentiana scabra

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB