Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Karamelliga alunrötter

Alunrot är den färgglada bladväxten som många älskar att samla på och använda som kantväxt eller marktäckare och till krukplanteringar.

Av Sylvia Svensson

Visst kan alunroten, Heuchera, även blomma vackert. Blommorna är små och sirliga i skira vippor på höga, tunna stjälkar. De kan vara rosa, vita eller röda beroende på namnsort. Fjärilar och bin älskar dessa små blommor som kommer i juni-juli.

Men det är trots allt ändå för de färgglada, ofta delvis vintergröna, bladens skull vi odlar alunrot. De ger liv och färg till rabattkanten och passar även utmärkt som kontrastväxt till olika sorters blommor i krukor och urnor.

Sommarblommor
Sommarblommor
Handla nu

Särskilt användbara är de i försommarens och höstens krukor tillsammans med de så kallade Vårflirt- eller Höstglädje-växterna.

Så trivs alunroten

Alunrot har inte så stora krav på växtplatsen, men bäst trivs den i mullrik, gärna kalkhaltig jord i sol eller halvskugga. I skuggan blir bladfärgerna inte lika lysande.

Då alunroten brukar få ”skallig” stjälk nertill och ”kliva upp” ur rabatten, bör den planteras om lite djupare med några års mellanrum.

Köp alunroten från OdlaShop

Vi på OdlaShop har två nya läckra sorter i karamelliga färger: en som heter just ’Caramel’ och har bärnstenfärgade blad samt ’Can Can’ med silverådrade, bronsrosa blad, båda med rosaröda undersidor.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB