Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Julstjärnan

Julstjärnan - en självklar stjärna

Julstjärnan är den blomma svenska folket tycker är i särklass är den självklara julblomman. Att den skall vara röd är det heller inget tvivel om. Det visar en färsk marknadsundersökning gjord av Gallup på uppdrag av Blomsterfrämjandet.

Julstjärnan är en etablerad och populär julblomma precis som den är. Men julstjärnan håller på att gå in i en ny roll; från den klassiska julblomman till en ny trendig och oändligt variationsrik dekoration. Undersökningen visar att den julblomma man förknippar med julen tveklöst är julstjärnan. Den grupp av de tillfrågade som särskilt förknippar julen med just julstjärnan är 20-29 åringar. Totalt av de tillfrågade är det sex av tio personer som tycker detta. Hyacinten är den blomma som hamnar på andra plats och därefter amaryllis. Ett fåtal personer svarar även azalea, mistel eller gran.

På frågan vad man förknippar julstjärnan med svarar sju av tio tillfrågade traditionell. Adjektiv som vacker och trendig nämns också.

fröer2
Alla fröer med 50%
Handla nu

Rött är otvivelaktigt den mest populära färgen på julstjärnan, drygt åtta av tio personer föredrar rött framför andra färger som till exempel vit, rosa, aprikos, prickiga, randiga och glittriga.

Kvaliteten är det mest avgörande vid köp av julstjärnor, det tycker nästan hälften av de tillfrågade. Därefter kommer form och färg. Storleken i det här fallet är också viktigt menar kvinnor i åldern 30-40 år.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB