Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).
  • "0" Status: : Fel vid öppnande av socket ssl://solr.inmykitchen.nu:443

Julstjärnan

  • Inomhus
Julstjärnan - en självklar stjärna

Julstjärnan är den blomma svenska folket tycker är i särklass är den självklara julblomman. Att den skall vara röd är det heller inget tvivel om. Det visar en färsk marknadsundersökning gjord av Gallup på uppdrag av Blomsterfrämjandet.

Julstjärnan är en etablerad och populär julblomma precis som den är. Men julstjärnan håller på att gå in i en ny roll; från den klassiska julblomman till en ny trendig och oändligt variationsrik dekoration. Undersökningen visar att den julblomma man förknippar med julen tveklöst är julstjärnan. Den grupp av de tillfrågade som särskilt förknippar julen med just julstjärnan är 20-29 åringar. Totalt av de tillfrågade är det sex av tio personer som tycker detta. Hyacinten är den blomma som hamnar på andra plats och därefter amaryllis. Ett fåtal personer svarar även azalea, mistel eller gran.

På frågan vad man förknippar julstjärnan med svarar sju av tio tillfrågade traditionell. Adjektiv som vacker och trendig nämns också.

Rött är otvivelaktigt den mest populära färgen på julstjärnan, drygt åtta av tio personer föredrar rött framför andra färger som till exempel vit, rosa, aprikos, prickiga, randiga och glittriga.

Kvaliteten är det mest avgörande vid köp av julstjärnor, det tycker nästan hälften av de tillfrågade. Därefter kommer form och färg. Storleken i det här fallet är också viktigt menar kvinnor i åldern 30-40 år.

- Julstjärnorna håller på att bli den senaste dekorationstrenden. Antingen som den är i ren enkel elegans eller i avancerade arrangemang, säger Åsa Wallin, Blomsterfrämjandet. Undersökningen visar att julstjärnan främst förknippas med den traditionella bilden av julen men den har otroliga variationsmöjligheter i färg, form och storlek.

 

 

Ett härligt julfönster.
Ett härligt julfönster.
Foto: Peter Gunnars