Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Julfint på trappen!

Man kan pynta ute på väldigt enkelt vis. Man behöver inte köpa en massa nytt pynt varje år utan man kan använda naturmaterial. Det blir enkelt och snyggt. Att handla små saker i matbutiken till en billig peng kan också vara en rolig idé.

Foto: Anna Theorin

Jag gillar att använda naturmaterial utomhus som pynt. Det håller bra i regn och rusk samt ser väldigt vackert ut. Vissa saker handlar jag i butik för en billig peng. Att använda mycket grönt i vintertid lyser upp och man blir glad när allt annat är grått och brunt. Jag plockar granris och mossa i skogen, men ni måste fråga markägaren om lov innan ni gör detta. Mossan försöker jag få med i så stora bitar som möjligt och gärna med lite jord under om det går. Granriset klipper jag av antingen med sekatör eller såg.

De små granarna gräver jag upp eller sågar av vid basen. Försök göra så lite skada på naturen som möjligt. Och om du ska ta ris så klipp eller såga av så inte trädet skadas.

lagerrensning
Lagerrensning
Handla nu

Jag har alltid grön ljung på hösten, den håller sig nämligen hela vintern så jag byter helt enkelt bara ut mina hortensior som vissnat mot små granar. En batteridriven ljusslinga i granen och du har en färdig julkruka. Här hittar ni all vår julbelysning för utomhus, även de batteridrivna.

Grönkål är också vackert och håller länge. Om du inte har grönkål i köksträdgården finns det ofta att köpa i butik så här års. Sätt ner dem i en kruka eller lägg dem runt granarna. Rödlök och granatäpplen är snygga i kruka, de håller också väldigt länge och lyser upp mot allt det gröna. Pricken över i:et är små stjärnanis och kanelstång. Enkelt och inte speciellt dyrt.

Man kan också använda sig av hyacinter och julrosor utomhus. Julrosorna blommar av sig själv i kylan men hyacinterna blommar inte i minusgrader. Om du redan har det kallt ute kan du driva upp lökarna inomhus för att sen sätta ut dem när de blommar. Eller köpa redan blommande hyacinter. Glöm inte att spara dessa sedan, hyacinterna gräver du ner i trädgården till våren och likaså julrosen.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB