Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Jordförbättringsprodukter

Många har undrat vad man ska göra med sina trötta rabatter, där växterna inte längre verkar trivas lika bra. Några produktnyheter för att förbättra "trött jord" har kommit till marknaden.

*Text: Sylvia Svensson
Foto: Bernt Svensson*

R-dress från Hasselfors
Även en från början välplanerad och välgödslad rabatt blir med åren trött, torr och trist. Växterna utarmar jordens förråd av mull och näring.

R-dress kan gjuta nytt liv i trötta rabatter. Dressen läggs ut i ett 8-10 cm tjockt lager ovanpå befintlig jord och man får en rabatt rik på mull och näringsämnen. Dessutom blir rabatten mörk och vacker.

R-dressen är en kvalitetsprodukt, ursprungligen skapad för professionella anläggare. Den är uppbyggd av ljus och mörk torv, svarttorv, sand och bark, vilket gör att den är rik på mull och klarar av att hålla rabatten fuktig. Den är också så pass tung att den inte blåser eller spolas bort från jordytan.

I R-dressen finns det både lång- och korttidsverkande näring och mikronäringsämnen så att rabatten får ett ordentligt näringstillskott. Dessutom innehåller den extra järn för att tillfredsställa riktigt krävandeväxter.
Finns i 50-literssäck

Näringsmull från Hammenhög

Sommarblommor
Sommarblommor
Handla nu

Kalkad och fullgödslad mull, ekonomiskt jordförbättringsmedel, som genom hög humifiering (mörk färg och tät struktur) är tre gånger effektivare än annan typ av torv.

Blandas ner i den befintliga rabattjorden som jordförbättringsmedel eller läggs på som några cm tjockt lager ovanpå jorden.
Säckstorlek: 50 liter.

ZeoPro från Doppio-International
För konsumentkontakt ring 0660 - 220505
ZeoPro är ett nytt ekologiskt och miljövänligt jordförstäkningsmedel, utvecklat och patenterat av NASA, bestående av 100% naturliga mineralier.

Det unika med denna produkt är att den har förmågan att låta växten hämta näringen ur jorden efter sitt eget behov och därmed minskar risken för övergödsling med rotbränna till följd. Många människor har idag inte tid att sköta sina växter t.ex. när man reser bort övervattnar man ofta växterna och skadar rotsystemet. Med ZeoPro behåller man vattnet kvar utan näringsläckage och behöver inte tillföra extra växtnäring. Men produkten ska inte tillföras regelbundet på det sätt man använder gödsel, eftersom det är långtidsverkande och därmed ger växten den näring den har behov av.

Med ZeoPro i din jord får du:

  • Snabbare tillväxt, högre produktion och förbättrad kvalitet
  • Minskat behov av gödningsmedel eller näringstillskott
  • Minskat bevattningsbehov
  • Mindre miljöpåverkan

    ZeoPro säljs i förpackning om 0,85 kg, ca 1 liter. Finns även i 5 kg hinkar samt 22,6 kg säckar.


R-dress från Hasselfors


Näringsmull från Hammenhög


ZeoPro
Foto: Hasselfors, Hammenhög och ZeoPro

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB