Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Italienska trädgårdar

Italienska trädgårdar tar upp ett sextiotal av de vackraste trädgårdarna runt om i landet. Journalisten Ann Larås har skrivit intressanta, vackra texter och de magnifika, stora fotona är tagna av Åke E:son Lindman och de kompletterar texten fint.

Det finns historiska inblickar till de antika trädgårdarna, ända från 1500-talets renässansskapelser till 1800-talet. Men mest beskriver denna praktbok hur dessa stora, parkliknande anläggningar ser ut idag. Dessutom finns många moderna trädgårdar från 1900-talet också med. Man har beskrivit trädgårdar från hela landet, från norr till söder.

Visst är det underbart vackert i dessa trädgårdar, vare sig de är moderna eller gamla. Många har jättelika gräsmattor och storslagna, geometriska buxbomsparterrer som ser ut som vore de klippta med nagelsax! Men man blir snabbt mätt på allt det perfekta och storslagna. Som tur är, har man också tagit med några mindre perfekta: en handelsträdgård i ett svårodlat, torrt och hett område och några privata skapelser där ägaren inte orkat med längre och där naturen börjar ta över.

Så om man planerar en trädgårdsresa till Italien, kan man börja med denna bok som innehåller alla de stora, kända ställena dit man ju bara ”måste” åka och sedan välja sina favoriter att besöka. Boken innehåller också kartor till trädgårdarna, kontaktinformation, öppettider m.m.

Sommarblommor
Sommarblommor
Handla nu

Italienska trädgårdar
  Titel:
Italienska trädgårdar
Författare:
Ann Larås
Foto:
Åke E:son Lindman
Bandtyp:
Inbunden
Förlag:
Natur och Kultur
Utgivningsår:
2005
ISBN:
91-27-35631-0

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB