Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 399kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Inspiration i september

Plymört och korallbär. Hösten är en årstid då färgerna ändras från mättat klara till grumligt svaga. Träden lyser i rött, gult och orange och så även rabattväxterna som vi kan glädjas av långt in i september. Månadens blommor i september är den dekorativa växten korallbär, att sätta inomhus, och plymörten 'Cosmo' för uteplatsen.

Från Blomsterfrämjandet

Två lättskötta och kontrastrika växter som verkligen sätter höstprägel på miljön. Köper du korallbäret när det har flertalet gröna frukter får du följa mognaden från grönt till rött.

Vi närmar oss hösten och i september brukar man så smått börja se över inredning och blommor som inte känts fullt så aktuellt under sommarmånaderna. Nu är det dags att förbereda sig för höstens myskvällar med hemmaprojekt, familj och vänner. För den trendkänsliga går höstens färger i mycket dämpade kulörer. Huvudingredienserna är bärnsten och grått. Bärnstensnyansen ingår i en varmare trend ihop med ljust vinrött, lavendel, gråtoner som går mot gult och en "smutsig" mint.

Organiskt och Fair Trade känns aktuellt. Vi börjar plocka in flera olika naturliga växtmaterial i vår inomhusmiljö för att framhäva vikten av naturens kraft och dess dekorativa former. En rustik och kanske svartbränd trästock lutad mot en vägg eller en sten att sitta på eller växter som får ringla ut platt på ett stort fat på golvet känns som intressanta och kul inslag i denna trend.

En inredning med etnisk mångfald och folkloristisk prägel, mycket växtlighet, inramat av dämpade naturtoner kan vara en skön avkoppling från den färgkavalkad som gällt under vår och sommar.

Bärplantor & fruktträd
Bärplantor & fruktträd
Handla nu

Våra utvalda månadsblommor för september balanserar mittemellan sommar och höst med sin frodiga grönska och med sina klara färgklickar i blommor och frukt. I en övrigt dämpad färgskala kommer dessa växter att få bäst fokus och bör placeras så att man passerar dem ofta.

Läs mer:
Månadens Blomma i september, Plymört och korallbär
Skötseltips, plymört och korallbär

Plymört, ljusrosa
Plymört, ljusrosa

Plymört, cerice
Plymört, cerice
Foto: Blomsterfrämjandet

Korallbär
Korallbär

Korallbär närbild
Korallbär närbild
Foto: Blomsterfrämjandet
Mäster Grön

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Erbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/
Klarna
Gå till https://www.postnord.se/
Postnord
© 2021 Odla.nu i Sverige AB