Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Inspiration i juni

I trädgården händer det mycket. Det knakar i varje vrå och man påminns om den smärre djungel som blev resultatet av förra årets stilla iakttagande. Det är härligt att riktigt få komma igång med trädgårdssysslorna.

Från Blomsterfrämjandet

Valet är Ditt är den rådande trenden och jag började berätta lite om den under månadens blomma i maj. I trenderna för i år finns ett par återkommande tema och det är den hemliga trädgården och trädgårdsrummet. Hur man nu än går till väga för att skapa ett rum i trädgården spelar ingen roll. Det finns åtskilliga möjligheter att skapa detta med klättrande växter, höga växter, spaljéer, fladdrande tyg, skärmväggar, en pergola eller kanske ett lusthus i armeringsjärn.

Man kan skärma av och rama in med balkonglådor som fästs på ben av armeringsjärn och sticks direkt ner i gräsmattan, eller kroka upp balkonglådorna på en skärmvägg, spänna upp linor med härligt blommiga tyger som får följa med i alla väderomslag.

Kombinera gärna det hemliga trädgårdstemat med ett slags hemligt rum. Ett trädgårdsrum omfamnar och bjuder in. Här inne kan du välja närodlade växter, tillbehör och övrig inredning så att de berättar historien om vem du är. I huvudsak väljer vi återbruk och gamla saker som kan användas på nytt sätt. Lägg till några poetiska inslag efter smak och tycke och något som berör dig. Texta det på en vacker skylt eller på ett tyg. Detta blir en plats för återhämtning, ro, harmoni och för att väcka kreativiteten. Det blir ett trädgårdsrum fyllt av stolthet och integritet.

Trendigt är också att odla egna väldoftande kryddor och grönsaker för själva nostalgikänslan men också för att ta ställning för miljön.

På den trendiga färgpaletten för Valet är Ditt kan man låta sig inspireras av gräsgrönt, svart och vitt med mättat gult och sommarhimlens klarblå som accentfärg.

Med det vita sommarljuset, Gaura lindheimeri, kan en romantisk känsla skapas i ditt trädgårdsrum.

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB