Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Humlor i Sverige

Gulliga, godmodiga och sävliga - humlor är lätta att fatta tycke för. Dessa små nyttodjurs hemtrevliga surrande i luften är synonymt med sommaren för de allra flesta av oss, men hur mycket vet man egentligen om humlorna?

Av Sylvia Svensson

Humlor i Sverige

40 arter att älska och förundras över

Text och foto: Bo Mossberg och Björn Cederberg Bonniers Fakta 2012, ISBN 9789174241709

I boken Humlor i Sverige presenterar Bo Mossberg, Sveriges främsta växtillustratör, och humleexperten Björn Cederberg landets samtliga 40 arter. Fantastiska akvareller visar i detalj hur man ser skillnad på olika arter och tillsammans med den ackompanjerande texten beskrivs humlors utseende, hur de beter sig, i vilka miljöer de lever och vilka växter de föredrar. Stor vikt har lagts vid att avbilda humlorna i deras rätta miljö.

Humlor i Sverige förklarar bland annat hur humlor fungerar, varför humlearter ser olika ut och hur förändringar i det svenska landskapet påverkat humlornas utbredning. Humlesamhället presenteras med sina vårtidiga drottningar, idoga arbetare, patrulleringsflygande hanar och inte minst snylthumlorna som parasiterar på andra humlearter.

Humlor är också odlarens bästa vän och i boken bjuds det på tips om olika arters favoritblommor och vilka blommor man kan plantera för att locka humlorna till sin trädgård. Som pollinatörer av frukt- och bärväxter är humlorna omistliga - utan humlor blir det såväl sämre äppelskörd som färre blåbär.

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB