Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Höstglädje i kruka

Vi flyttar oss närmare huset ju längre in på hösten vi kommer. Solen värmer vid en södervägg och i uterum och på balkonger kan vi njuta ett tag till. I höstkrukan skapar du enkelt en liten vacker trädgård som inte går i vintervila i första taget.

Av Sylvia Svensson Nu är sommarblommorna i krukorna verkligen på upphällningen och vi vill ha något nytt och fräscht vid dörren och på altanen. Plantskolorna är väl rustade för höstglädje i dina krukor med ett stort antal frosttåliga växter.

Tips för fin höstkruka

Ett bra sätt att göra din höstkruka är att åka till ett välsorterat Garden Center, plocka fram växter du tror skulle passa ihop och ställa dem tätt ihop i kundvagnen eller på ett bord och kolla hur det ser ut. Blev det inte bra, byter du ut mot andra växter tills du är nöjd och så köper du hela kombinationen.

Glöm inte att köpa jord, lecakulor och en passande kruka också om du inte har hemma! Se till att det finns ett hål i krukans botten om du har växterna så att det kan regna i krukan. Lägg ett rejält lager grovleca på botten, fyll på med en bra, väldränerad planteringsjord och så plantera växterna. Täck gärna ev. naken jord med något dekormaterial.

Sommarblommor
Sommarblommor
Handla nu

Fina växter för höstkrukan

Tuvvaktelbär och bärljung, Gaultheria, och vinterbär, Skimmia. har vackra bär som lyser upp i krukan.

Bronsstarr, Carex comans och fågelstarr, Carex. ornithopoda, är två exempel vackra, tåliga grässorter som håller sig fina t o m vintern igenom.

Det stora släktet Hebe innehåller många vackra växter, både gröna småväxter i olika nyanser och den blommande, höga buskveronikan i blålila eller rosa, Hebe x andersonii.

Alunrot, Heuchera, är också en ypperlig höstväxt, frosttålig och vacker. Finns i massor av olika bladfärger att kombinera andra växter med.

Andra bra bladväxter att kombinera med dina växter är murgröna, silverek, revsuga, penningblad och prydnadskål.

Vi har fotat några egna och andras planteringar som man kan ha som inspiration.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB