Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Höstens vackra grönsaker

Grönsakerna mognar i landen och i växthusen. Det är underbart att kunna plocka en egen, pinfärsk skörd av tomater, chili, sallad, kål och mycket mera. Även på torget och i affärer finns mycket vackert och gott att köpa så här års.

När man tar in de krispiga grönsakerna så slår det en hur vackra de är, alldeles för vackra för att gömmas i kylskåpet och skafferiet. Gör ett "grönsaksarrangemang" till middagsbordet istället för blomsterarrangemang! Sedan kan man ju laga mat och göra sallad av dem när de först har varit till lyst!

Här ses två av mina nyligen kreerade bordsdekorationer.

I den första skålen ses bl.a. en ny sorts äggplanta eller aubergine som den också kallas, sorten heter 'Zebrina' och är vackert lilarandig.

Vidare ett vinrödrandigt salladshuvud, vackra enklyftiga vitlökar, en stor silverlök, ett par Västeråsgurkor, blekgula vaxbönor, chili, gula tomater, nyskördad majs, vit och gul avlång paprika, en purjolök, blomkål, fänkål och en kronärtskocka.

Som ytterligare dekoration ligger där ett par vackra mangoldblad, dillvippor, äppelmyntakvistar och ätliga blommor: krasse, kryddtagetes och ringblomma.

I den andra skålen som utgjorde en bordsdekoration under en kräftskiva trängs krispig sallad i purpur och gulgrönt samt orange- och lilafärgade grönsaker: aubergine 'Zebrina' igen för att den är så vacker samt en vanlig blåsvart aubergine, cikoriasallad 'Rouge Palla Rosso', blomkål 'Violet Queen', orange tomater, chili och paprikor samt massor med dillvippor och en liten solros som dekoration.

Senare blev bordsdekorationen till en minst lika vacker sallad och andra grönsaksrätter. Salladen blev så här vacker och frestande:

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB