Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 399kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Hebe håller stilen

Ser dina sommarkrukor hängiga ut eller har du en bar fläck som är varm och skyddad, där solen kommer åt och jorden väldränerad eller torr, då skulle du försöka med Hebe.

Från Floradania

Hebe hybrid

Bärplantor & fruktträd
Bärplantor & fruktträd
Handla nu

Särpräglade plantor

Det finns en uppsjö av Hebe. Alla är träaktiga och några kan utvecklas till små buskar. Blommorna är små och sitter samlade i små stånd. Blomfärgerna är vit, lila, blå och rosa, och de blommar i regel på sommaren och sensommaren. Många Hebe ser exotiska ut, för de små städsegröna bladen sitter tätt intill stjälken två och två mitt emot varandra. Och så finns det många olika bladfärger: blågrön, blågrå, gulaktiga, olivgröna m.fl., vilket gör att Hebe är synnerligen vackra som gröna plantor.

Här är Hebe en hit

Hebe är idealiska för balkongens och terrassens krukor samt krukan vid ytterdörren. Sätter du flera olika tillsammans, får du en spännande grön struktur som kan vara hela vintern – till och med flera år, om du har tur. Hebe är också fina i rabatter, särskilt i stenpartier och längs med husmuren. Hebe lämpar sig inte som rumsväxter.

Skötsel

Hebe är anspråkslösa plantor. När du köper Hebe, skall du komma ihåg att vattna rikligt, tills plantornas rötter har fått tag. Undvik att göda samma höst, eftersom krukjorden innehåller tillräckligt med gödning. Du skall först tillföra gödning från nästa vår. När frosten kommer, speciellt barfrosten, kan du förbättra plantornas möjligheter att övervintra genom att täcka med grane och ett isolerande lager löv eller dylikt på marken. Det förhindrar att plantorna torkar ut.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2021 Odla.nu i Sverige AB