Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Härliga Solanum

Korallbärets släktsskap med tomaten är iögonenfallande. Att plantan också är i familj med potatisen och har små vita blommor liksom den, ser man knappast. För när man köper en korallbär har den sällan blommor, men är i gengäld full av många glänsande frukter.

Stor, större, störst
Det finns flera olika sorter korallbär. 'Ballon' är lillebror både när det gäller växt och fruktstorlek. 'Thurino' intar mellanplatsen, medan 'Mandarin' är storebror med kraftig växt och stora frukter. 'Thurino' finns även som miniplanta. Alla plantorna är robusta och lätta att handskas med.

Brett användningsregister
Korallbär kan användas överallt. Det är inte bara i bostaden som de glänsande röda frukterna kan lysa upp. Även i sommarstugan, uterummet och i balkongens och terrassens krukor är det en fin planta. Den tål temperaturer helt ned till 5°C. Kylan ökar till och med de röda frukternas hållbarhet.

Populärnamn som Christmas cherry och Winter cherry signalerar också tydligt att korallbär är enastående vinter- och julplantor.

Följ med i mognaden
När man köper korallbär, skall man välja en planta med några få röda frukter, dels för att plantan också är vacker med de gröna frukterna och dels för att det är roligt att följa med i mognadsprocessen.

Lättskött
Korallbär är en lättskött planta. Inomhus tycker den om en ljus plats utan direkt sommarsol, utomhus tål den mycket väl sol, om den bara får vänja sig långsamt. Den skall helst torka ut mellan vattningarna och behöver bara gödning i halv styrka eller lite mindre.


Korallbär,
Solanum pseudocapsicum

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB