Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Härliga hängbegonia!

Hängbegonia är en mycket odlingsvärd blomma som villigt blommar överdådigt under hela sommaren och som dessutom är väldigt lättskött. Att den finns i olika nyanser av flera färger gör inte saken sämre!

Inspiration från Blomsterfrämjandet

Hängbegonia, Begonia x tuberhybrida Pendula-Gruppen, är en mycket odlingsvärd blomma. Den bjuder villigt på överdådig blomning, är enormt praktfull och dessutom lättskött!

Användbar blomma!

Hänbegonians blommor är hängande och finns i olika toner av gult, orange, rött, vitt och rosa. Det finns både enkla och dubbla blommor, ofta en av varje bredvid varandra och bladverket har en skimrande lyster. Hängbegonians goda egenskaper gör den lätt att använda i många olika sammanhang, varför inte införliva den i inredningen litegrann?

#Experimentera mera med hur och var du placerar din hängbegonia#

Trädgård är roligt och det är fritt fram att använda fantasin i inredningen. Genom att prova sig fram kan en klädförvaringspåse förvandlas till en ampel eller ett gammalt rör till blomkruka. Hängbegonian är perfekt när du vill skapa en glad miljö och fungerar lika bra på balkongen som i ett hörn av trädgården.

#Passar till det klassiskt romantiska #

Hängbegonian tillhör de utplanteringsväxterna som har funnits länge i odling och gamla herrgårdar hade ofta magnifika urnor på trappan med hängande begonior. Vill du skapa en romantisk och klassisk miljö är hängbegonian perfekt att jobba med. Välj hängbegonior i pastellfärger och komplettera med vita spetsdukar och vackra ljusstakar för att skapa en skön stämning.

#Trädgårdsflärd - flera hängbegonior tillsammans skapar effekt#

Den sociala trädgården ger guldkant i tillvaron, är glad och färgstark! Här är växter som symboliserar glädje och livskraft självklara inslag och det finns få så livskraftiga växter som hängbegonian. Välj hängbegonior i klara färger och använd gärna många för att skapa effekt. Genom att använda dem på verandan eller balkongen kan man låta blommorna hänga ner över räcket.

#Såhär trivs hängbegonian bäst#

Hängbegonian trivs bäst i ett halvskuggigt till skuggigt läge och passar till exempel utmärkt att hänga under ett träd. Placera gärna din hängbegonia i en ampel alternativt i en hög kruka där det finns utrymme för hängande grenar och blommor. Det är viktigt att sörja för god dränering eftersom hängbegonior annars kan ruttna. Vattna måttligt med svag näringslösning.

#Övervintra knölarna frostfritt#

Hängbegonian bildar knölar som kan sparas när säsongen är över. Knölarna förvaras mörkt, torrt och frostfritt. På våren är det dags att plocka fram knölarna igen. Om du har haft plantan i många år kan du dela knölen och få fler plantor - en mycket trevlig gå-bort-present!

Hängbegoniorna kan också övervintras på en ljus plats i 10-12°. De beskärs, planteras om och drivs då tidigt på våren för att blomma igen nästa säsong.

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB