Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).
  • "0" Status: : Fel vid öppnande av socket ssl://solr.inmykitchen.nu:443

Halloween

  • Inomhus
Halloween - höst, mys och familjeaktiviteter

Pumpor har blivit en favorit till Halloween. Det är otroligt läckert att skönja pumporna under de stora härliga bladen i planteringarna. Lika underbart är det att plocka in nya fräscha krukväxter som vi tycker hör hösten till och firandet av Halloween är en bra anledning till att pynta vår omgivning med blommor och grönt.

Pumpor
Gröna, orangea och gula ligger de där och gömmer sig bland frodiga blad och slingrande stjälkar - pumporna. Att få skörda pumpor på hösten känns spännande och härligt. På hösten frossar vi i pumpor på alla håll och kanter.

Vi dekorerar, gör ljuslyktor, syltar och lagar mat. Att göra ljuslyktor av pumpor har blivit en uppskattad aktivitet för såväl gammal som ung. Det blir en fantastisk familjeaktivitet som man kan samlas runt när vi närmar oss Halloween.

Olika grupper av pumpor och användningsområden presenteras närmare i artiklen "Halloween och pumparekord". Du hittar även ett och annat pumparekord att imponeras över.

Krukväxter
Gröna eller blommande? Varför välja? Satsa på gröna växter som en bas och fyll gärna på med blommande varianter. En produkt som finns i många varianter är Peperomian.

En blommande krukväxt som vi inte ska glömma bort är vår älskade Cyklamen. Här kan man välja och vraka bland vitaste vitt till mörkaste purpur.

Läs mer: Halloween och pumparekord

   

Kranspeperomia, Peperomia pereskiifolia
Kranspeperomia
Peperomia pereskiifolia

Fönsterpeperomia, Peperomia orba Pixie
Fönsterpeperomia
Peperomia orba 'Pixie'


Cyklamen
Foto: Hans Jonsson