Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Häftiga kombinationer med sommarblommor

Nu är det snart dags att skaffa frö och börja förkultivera för att man skall ha färdiga plantor till sommarens rabatter, urnor, krukor och amplar när det är dags att plantera.

På senare år har det börjat dyka upp bra hängamplar även i Sverige, så man slipper åka till England för att skaffa dylika. En bra modell är en cylinderformad nätbur som man kan göra fina avlånga "blomsterbollar" av. Se skiss.

Om man inte kan få tag i just denna så går det att böja till en egen liknande av kycklingsnät, den håller åtminstone en sommar! Men vira stadigt, jorden och växterna är tunga!

Man kan också göra ett liknande arrangemang i den vanliga, halvbollformade nätampeln som finns att köpa i växtbutiker. En hel boll blir det om man med järntråd surrar ihop två sådana till en boll.

I ampeln kan man göra exempelvis en blålila-vit-tonad kombination genom att plantera i våningar i nätets "öglor". I den avbildade kombinationen finns följande växter:

  • Hängande sorter av fuchsior i blå/vita nyanser. Sådana är t.ex. namnsorterna "Blue Mirage", "Blue Veil" och Golden Anniversary", vilka är dubbla, samt "Lindisfarne" och "La Campanella" som är enkla. Man kan välja flera stycken av en och samma sort eller ett ex. av flera sorter, allt efter tycke och smak. Fuchsiorna sticklingsförökas om man vill ha en viss sort men även frö finns att köpa i blandningar.
fröer2
Alla fröer med 50%
Handla nu

- Femtunga, Scaevola aemula. Köp plantor på våren.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB