Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Gult är nya innefärgen

Den gula färgen kommer att bli allt viktigare i heminredningen under det kommande året. Gult i alla nyanser... Solrosgult, senapsgult, currygult, citrongult, rapsgult, pastellgult.

Från Floradania

Ofta tar man just växtriket till hjälp för att beskriva den gula färgen.

Det är ingen slump, förklarar Anja Falk Gaede, som är trendredaktör hos scandinavian trend institute:

  • De många gula nyanserna kommer väl till uttryck just hos blommor, och därför finns det en särskild koppling mellan den gula färgen och växtriket.

Gult - en fräck kontrast i bostaden
Gult är en så kallad signalfärg, och enligt Anja Falk Gaede ett utmärkt alternativ för den som vill piffa upp inredningen med ett lite fräckt och uppfriskande inslag.

  • Gult är en perfekt kontrastfärg, och den fungerar väldigt väl tillsammans med skinnmöbler, som ju är vanliga i inredningssammanhang.

För närvarande finns det ett hav av underbara gulblommiga växter på marknaden. De bidrar till både liv och förändring inomhus, och kan många gånger fungera som pricken över i.

Gult står för energi och glädje

  • Gult hör ihop med den årstid vi är på väg in i nu, nämligen våren, eftersom den gula färgen symboliserar sol, värme och energi. Dessutom har vi många högtider under våren, inte minst påsken, och den går ju verkligen i gult.

Anja Falk Gaede berättar vidare om de nya trenderna, och användningen av gult i stället för rosa - något som vi kommer att märka mer av framöver.

  • Utan att vara negativ mot den rosa färgen och dess betydelse i mode och inredning, kan vi konstatera att vi behöver något nytt att titta på, förklarar Anja Falk Gaede, och tillägger:

  • När vi som trendforskare utnämner gult till den nya rosa färgen, betyder det naturligtvis inte att vi vänder upp och ned på hela färgspektrumet. Det handlar i stället om hur vi använder färgerna, och om den betydelse rosa haft hittills. Fokus i inredningssammanhang kommer helt enkelt att i mycket högre grad ligga på gult än på rosa.

Ser man lite längre framåt än bara till våren 2010, som ju redan står för dörren, spår trendforskaren att gult kommer att fortsätta att stå högt i kurs i minst ett år till.

Förslag på gula växter som du kan använda för att skapa förnyelse och accent i din bostad:

Ginst
Gerbera
Hibiskus
Kalanchoe
Mimosa
Gullviva (Primula veris)
Kalla


Kalanchoe


Gerbera


Primula

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB