Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Guld av grönt

Detta är en liten debutbok av en 20-årig tjej i början på sin karriär. Författaren är kock på Hagabions café i Göteborg och lagar mat varje dag. Många gånger är det egna kreationer som hon och hennes köksliga själsfrände Annelie själva har lekt fram.

Ofta är det också veganmat hon lagar, trots att hon inte själv längre är vegan. Av någon anledning har den maten ansetts som tråkig och fantasilös. Boken bevisar att så är inte fallet. Veganmat betyder ju att man inte använder kött, fisk, mjölk och ägg utan man undersöker möjligheterna till vad man kan laga av de gröna råvarorna och där tofu t.ex. ersätter fisk och där man tar sojakött istället för ”riktigt” kött.

Här har man lyckats så bra att även den som inte följer vegankost hittar många trevliga maträtter att testa. Vad sägs t.ex. om kaprisbiffar med senapssås, rosa, fluffig nötmousse eller en tryffel gjord på kikärter och jordnötter? Chokladkakan med chilifudge låter väl också spännande, man har här använt "matiga" kryddor i bakverk. Förutom chili, har hon experimenterat med en radda andra ingredienser som vanligen förknippas med mat men som passar utmärkt till efterrätter.

Boken avslutas med en förklarande lista av ingredienser som inte är så välkända, om man lagar traditionsenlig svens mat.

Boken går att beställa direkt från förlaget http://www.habibi.nu/ eller via Bokrondellen.

Guld av grönt
  Titel:
Guld av grönt
Författare:
Emma Kolback
Bandtyp:
Inbunden
Förlag:
Habibi
Utgivningsår:
2006
ISBN:
91-975675-2-3

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB