Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Grab 'n' Grow - test

Vi här hos Odla.nu frågade våra härliga forumvänner om de ville delta i produkttester. Det var till vår glädje väldigt många som ville det, och vårt första test är nu genomfört.

Sammanställt av Heléne Lundström

Produkten som sattes under lupp var Grab ’n’ grow, odlingspåsar i mjukplast från Weibulls som finns i flera olika sorter. Tanken är att man ska klippa upp påsen vid en streckad linje, så de medföljande fröna och vattna och därefter kunna skörda efterhand.

Sju produkter testades

I det här testet fick en testpanel bestående av fem personer testa sju olika sorter på samma gång under en dryg månads tid, och sorterna var rädise-, broccoli- och rödbetsgroddar samt koriander, ruccola, krasse och basilika. Testpanelen har fått svara på frågor om produktens utseende, om odlingsinstruktionerna är lättförståeliga, hur sådden fungerar, hur skörden blir, vem produkten passar till och om de skulle rekommendera Grab ’n’ grow till någon annan. Det här är deras samlade svar.

#Utseendet på Grab ’n’ grow #

När det gäller utseendet på Grab ’n’ grow ansågs det generellt vara ganska neutralt. Någon tyckte att utseendet var tilltalande, någon att det såg fint och fräscht ut men att det kanske borde vara grön dekor istället för blå eftersom det ju handlar om något som växer. En av testdeltagarna tyckte att förpackningarna var praktiska men inte såg så tilltalande ut. Miljöaspekten togs upp – det är inte så miljövänligt med plastpåsar.

#Odlingsinstruktionerna – hur var de?#

Odlingsinstruktionerna ansågs lättförståeliga överlag, men det faktum att de står på insidan av påsen var lite dumt då de kan vara svåra att hitta. En testdeltagare tyckte att instruktionerna utgick från att man hade en viss vana vid frösådd eftersom det finns en risk att man som nybörjare bara vattnar på ytan och inte märker att det kan förbli torrt längre ner i påsen. En annan av testdeltagarna tyckte att odlingsinstruktionerna var lite väl kortfattade.

grönsaks- och kryddplantor
Grönsaks- & kryddplantor
Handla nu

#Hur fungerar sådden – groning, tillväxt, skötsel, annat som kommer upp under tiden?#

Sådden fungerade fint, alla fröna grodde bra hos samtliga testdeltagarna. Det krävs minimalt med skötsel förutom att samtliga testpanelsmedlemmar berättade att de fick passa mycket med vattnet eftersom jorden var torr och inte riktigt ville suga åt sig vatten. En testperson ansåg att det fanns risk för övervattning eftersom produkten saknar dräneringshål. Flera ur testpanelen berättade att påsarna inte höll formen om de behövde flyttas och välte lätt, vilket var en stor nackdel. En testperson upplevde att jorden var så porös att den följde med växten upp när den växte och att det därför hamnade jord i maten.

#Hur blir skörden – mängd, smak, annat som kommer upp under tiden?#

Hur blev då skörden? Mängden var klart godkänd, och tre av fem testpersoner tyckte att smakerna på de olika sorterna var ok och goda. En ur testpanelen ansåg att smaken på till exempel rödbets- och rädisegroddarna var alldeles för stark medan en annan deltagare tyckte att just de två sorterna var för svaga. Smaken är ju som bekant olika!

#Vem passar Grab 'n'Grow till?#

Tre testpanelsdeltagare ansåg att Grab ’n’ grow är något för nybörjare och/eller barn medan en deltagare tyckte att det är en produkt för någon med viss såvana för att kunna avgöra om det är tillräckligt blött i påsarna. En testare tyckte att Grab ’n’ grow kan passa alla som vill odla inne.

#Skulle du rekommendera Grab ’n’ grow till andra?#

Fyra av fem testpanelare vill inte rekommendera Grab ’n’ grow till någon annan medan den femte kunde tänka sig att rekommendera den till någon som saknar odlingsintresse för övrigt. En testperson påpekade att det är lika lätt att köpa ett miniväxthus och såjord, och en skulle kunna rekommendera andra att odla rädisa, minibroccoli och rödbetsskott i köksfönstret.

#Vad skulle du vara beredd att betala för produkten?#

Snittet för vad våra fem testpanelsdeltagare kunde tänka sig att betala för Grab ’n’ grow hamnade på 22 kronor styck. Någon var villig att betala 25-50 kronor styck medan en person tyckte att 10 kronor styck var lagom. En person hade kunnat tänka sig att betala 15-20 kronor innan testet genomfördes men nu, efter det att testet är gjort, hamnade siffran betydligt lägre - högst en femma blev omdömet då.

#Övriga kommentarer om Grab ’n’ grow#

Den streckade ytan där man ska klippa upp påsen är under jordytan så man måste skaka påsen innan man klipper så att jorden inte trillar ut.Lite knepig att öppna då mull hade fastnat i ”toppen” och därför rasade ut vid öppnandet. Resterande påsar skakades innan öppning och då gick det bra. Odlingspåsen var lite för djup vilket gjorde det svårt att få all mull genomfuktad.

#Sammanfattning test Grab 'n' grow#

För dig som är nybörjare kan det här nog vara en kul grej, förutsatt att du tycker att det inte gör något att Grab 'n' grow behöver passas en del med vatten. God smak och det lättillgängliga i att kunna klippa till exempel rädisegroddar att ha på frukostmackan ger pluspoäng, och det är kul att odla själv!

#Nyhetsbrev Odla.nu#

Vill du få tips om trädgård och odling, om olika artiklar och krönikor samt information och fina erbjudanden om våra aktuella växter, fröer med mera? Då är du varmt välkommen att anmäla dig till vårt kostnadsfria Nyhetsbrev här: Odla.nu Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB