Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Gör krans av böjliga grenar

Det är ganska lätt att själv göra en krans av böjliga grenar - jag berättar här hur du gör!

Av Sylvia Svensson

Ibland får du kanske lust att göra en krans men upptäcker att du har inga färdiga kransstommar eller -bottnar hemma. Vad göra då? Jo, du tager helt enkelt vad du haver!

Trädgården är en guldgruva

Ute i trädgården kanske det finns böjliga grenar som ändå skulle klippas bort, som långa rankor av kaprifol, murgröna eller kanske klematis. Även hängbjörkar brukar slänga ner långa slanka kvistar som du lätt kan böja till en kransbotten, och kvistar av pil är en klassiker i sammanhanget. Pröva, så hittar du säkert fler grenar som kan böjas.

En sådan botten kan du såklart använda till att klä med städsegröna kvistar. Du kan också ha kransen som den är, av enbart de vackra, nakna kvistarna.

#Såhär gjorde jag min krans#

Min krans består av nedfallna, lavbeklädda lärkgrenar som jag har böjt ihop till en krans. Inga gröna kvistar behövs utan jag har virat kransen av enbart de vackra, gråa kvistarna. Jag har fäst skarven med silverfärgad myrtentråd, det vill säga tunn ståltråd, och surrat ett varv runt hela kransen med samma tråd, så att kransen blir formbar och så att grenarna inte spretar.

Kransen har jag sedan dekorerat med ett snyggt band och lite extra pynt. Där sitter en uggla från pysselbutiken och hänger ett utskuret näverhjärta tillsammans med andra, lite glittriga grejer och några vita "ugglefjädrar".

Den andra kransen är gjord av långa, slanka kaprifolgrenar och dekorerad med lite lärkkottar. Ett par-tre konstgjorda äpplen och figurer från pysselbutiken och så är det klart, enkelt och lättgjort.

Inspiration - bara fantasin sätter gränser Mina kransar är tänkta som inspiration och du kan såklart använda vilka dekorationer du tycker passar, det är bara fantasin som sätter gränser.

Fler artiklar att läsa Fler artiklar om hur du olika kransar hittar du här: Krans med snittblommor Göra krans av städsegrönt

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB