Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Gör dina egna julkort

Du har säkert tagit vackra foton i trädgården som skulle bli alldeles underbara, unika julkort - varför inte göra sådana?

Av Sylvia Svensson

Att pyssla är oftast väldigt roligt, och du behöver inte vara proffs på något sätt för att få till vackra och fina kort att skicka eller ge till dina nära och kära. Jag beskriver här hur du enkelt gör korten själv!

Detta behöver du:

  • foton
  • stadigt papper av bra kvalitet eller fin kartong. Det finns även vikta och färdigskurna kort med tillhörande kuvert i hobbyaffären att köpa.
  • sax eller skalpell
  • limstift
  • små ting att dekorera med, till exempel fina band, stickers, små pärlor, stjärnor, hjärtan eller tomtar, bokmärken och så vidare
  • eventuellt motivsax, glitterpenna och stämpel

Printa ut de bilder som du vill göra julkort av - eller andra kort, det spelar såklart ingen roll - gärna på lite glansigt fotopapper så att det ser festligt ut.

Vik kartongen i tre lika stora delar så som du ser på bilderna, klipp/skär hålet i den mittersta delen. Anpassa hålet till bilden som du vill använda. Det behöver inte vara just en rektangel utan du kan skära till en oval, ett hjärta eller vad du nu vill ha.

Klipp ut fotot så att det passar till kortet och syns vackert genom hålet. Fäst det lite med limstift på insidan. Fäst även fliken som täcker baksidan av fotot.

Kortet är klart här om du föredrar den mer sparsmakade stilen. Du kan använda till exempel en silver- eller guldpenna för att skriva dina julhälsningar på insidan.

Dekorera kortet kan du såklart göra efter eget tycke och smak, till exempel med ett vackert band, kanske en glittrig stickers och några "pärlor" i hörnen med en Pearl Pen, som också finns i hobbybutiken.

Kort utan foton går såklart alldeles utmärkt att göra. Tänk då på att de korten behöver bara vikas dubbelt eftersom du inte behöver täcka baksidan av något foto.

Kortet med julrosor, som du kan se på en av bilderna, är lite mer dekorerat. Förutom själva fotot har jag här använt vackert papper, hålstans, motivsax, stämpel, pärlpenna, glitterpenna och band för att göra kortet.

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB