Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Gör din egen trädgårdsälva!

Kreativitet, skaparglädje och fantasi råder det ingen brist på i forumet på Odla.nu. Just nu är det många som kommenterar forumsignaturen Irene L:s trädgårdsälva. Inte så konstigt − den är både kul och läcker. Irene berättar hur hon gjorde sin älva.

Så här kom Irene L:s trädgårdsälva till:

Först klippte jag en riktigt lång bit av hönsnätet och vek det så att framsidan blev längre än baksidan. Det lägre stycket var till benen. Sen tog jag en boll och fick med hjälp av den fram huvudformen. Därefter tog jag bort bollen och klämde fram halsen.

#Armar och ben#

Till armarna tog jag en ny bit hönsnät och rullade den till en tub och trädde in den mellan nätet under huvudet. Sedan klippte jag upp så att det blev två ben och formade fötter och skor. Jag klämde sen till nätet så att älvan fick en midja.

#Älvans kläder#

Till älvans klädsel gjorde jag en klänning i hönsnät som jag älvan fick på sig. Jag gjorde en dubbelkjol för annars syntes benen så mycket igenom. En hatt gjorde jag också om hon fick på huvudet. Vingarna gjorde jag först av elefanttråd som jag sedan klädde med hönsnät. Dessa "sydde" jag fast med ståltråd på hennes rygg.

Till sist var det bara att klämma och fixa till så hon kunde sitta.

Obs! Handskar är ett måste!

_Prova på du också! Det var väldigt kul! Hälsar Irene L från forumet_

Följ hela tråden om Irene L:s älva Nu har jag gjort en trädgårdsälva Här kan du också fråga Irene L om du är sugen på att göra en trädgårdsälva och du undrar över något.

Besök forumets förstasida Forum Odla.nu

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB