Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Gör din egen höstkrans av löv!

Nu singlar löven ner ifrån träden i alla underbara nyanser man kan tänka sig! Rött, gult, orange och brunt blandas i en underbar färgkombination. Jag bestämde mig för att göra en höstkrans av löv och ståltråd. Enklare krans kan man inte göra och man kan ha den både ute och inne!

Text och bild: Anna Theorin

Först och främst är det bra om det inte regnat på ett tag. Blöta löv gör ingen glad och kransen kommer inte bli fin. Om det inte går att undvika regnvåta löv kan man torka dem på ett tidningspapper inne under en dag eller två. Vilka löv som helst går bra men tänk på att inte använda för små löv, till exempel så blir björkens löv inte så bra som material då de lätt går sönder.

Sommarblommor
Sommarblommor
Handla nu
  1. Plocka en hel massa löv! Ett litet tips är att ta mer löv en du tror, speciellt om du är ute i skogen och plockar. Jag använde mig av två papperskassar med löv till min krans, men det var inte packat med löv i kassarna. Jag tog löv ifrån de träd jag hade hemma med vackrast färg, det blev lite lönn, magnolia och olvon. Ta de löv som du tycker är finast och blanda gärna färger så gott de går. Min drog mycket åt gult i färgtonen men det var för att alla löv jag hittade var gula.

  2. Jag använder mig av en grön ståltråd som jag vek tre gånger för att få en stadigare tråd, man kan även använda en tjockare tråd men se till så den inte är för vass för då kommer löven att rivas sönder. Jag formade ut ungefär hur stor krans jag ville ha och sen gjorde jag en liten ögla i slutet med en gång. Jag ville hänga min på dörren så då är det bättre att göra en ögla med en gång.

  3. Sen är det bara att börja trä på löven. Man kan bunta ihop dem så går det fortare. Tryck gärna ihop löven försiktigt så det blir tätt.

  4. Jag vek in de längre stjälkarna men man kan ha kvar dem som de är eller även klippa bort dem. Jag satte på några frökapslar ifrån Magnolian men man kan dekorera med vad man vill.

Nu är du färdig! Visst var det enkelt och man behövde inte använda någon stomme eller extra material alls.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB