Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Glöm inte silvereken!

I september börjar lugnet lägga sig i trädgården. Därmed inte sagt att det är slut på härliga stunder utomhus. Gör det lätt för dig och snygga till i krukor och rabatt med den dekorativa och i det närmaste skötselfria silvereken.

Från Blomsterfrämjandet

På hösten tenderar vistelsen i trädgården att bli mer husnära. Det är skönt att sitta i solen på trappan eller terrassen eller bara vid en husvägg, i lä. Gör därför snyggt i krukorna omkring dig och gör det så enkelt som möjligt.

Krukans bästa stomme så här års är silverek, Senecio cineraria. De ludet silvergrå, ekformade bladen passar ihop med och lyfter fram de flesta av höstens övriga utplanteringsväxter. Prydnadskål, ljung, veronica, bollkryss, vaktelbär − alla är de snygga tillsammans med silvereken. I rabatten är den en riktig första, eller snarare sista, hjälpen nu när det fortfarande blommar på sina håll med i övrigt kan se rätt risigt ut. Plantera några grupper med silverek mellan rosor eller perenner så förlängs säsongen några veckor. Det är dessutom snyggt att plantera silverek för sig själv i kruka, bara de är många.

Mycket små krav!

Silverek klara sig bra utan större omtanke. Den kan stå i alla väderstreck, är regn- och vindtålig och klarar både fukt och torka. Under gynnsamma förhållande kan den klara vintern men bör ses främst som en värdefull höst- och vinterprydnad.

Silvereken trivs i vanlig trädgårdsjord eller i krukjord.

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB