Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Ge trädgården vulkanisk näring!

Baralith GSP kommer från den magmatiska vulkaniska bergarten basalt, som utgör det mesta av bottnarna i världshaven. Basalt förekommer också på kontinenter i vidsträckta basaltplatåer eller som basaltvulkaner.

När vittringen startar skapas sk. basaltkupp. Dessa är botaniskt rika på örter och vedartade växter. Artrikedomen är ofta enorm.

Produkten innehåller hög halt växttillgänglig kisel och förser plantan med kalcium, magnesium och naturliga lättupptagbara spårämnen och mikronäringsämnen utan att påverka mikrolivet i jorden negativt.

Baralith GSP används som tillsats i torv- och kokosbaserade odlingssubstrat och för inblandning i jordar till träd, buskar och grönsaker. Pulvret används för att öka halten mineralämnen, både makro-/mikronäringsämnen och spårämnen. Tillsatsen är mycket finmald för att öka växttillgängligheten. Baralith GSP har en liten kalkverkan vid större dosering rekommenderas att dolomitkalk minskas något som delvis ersätts av Baraltih GSP. Vid högre dosering tillgodoser Baralith GSP grundgödslingsbehovet av magnesium. Inblandning av Baralith GSP i jorden ger friskare, kraftigare och stabilare plantor. Plantor blir mindre mottagliga mot svamparsjukdomar och insekter.

Går att köpa hos oss på Odla.nu

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB