Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Ge bort ett fång tulpaner

Den självklara presenten i februari är förstås ett stort fång med tulpaner, passar både till Alla hjärtans dag den 14 februari och som härlig "gå-bort-present". Visste du förresten att den snittblomma vi högsta grad köper till oss själva är just tulpanen? Så varför inte unna dig själv en bukett?

Från Blomsterfrämjandet

En blomma som är vacker tillsammans med tulpanen, och som också är aktuell under februari månad, är ranunkeln. Ett brunt papper som omslag är enkelt men elegant och förhöjer värdet på buketten.

Tulpaner finns tillgängliga mellan oktober och maj, men högsäsongen är mellan januari och april. Köp tulpaner som visar blomfärg ordentligt.

Tulpanerna fortsätter att växa i vasen. När man arrangerar tulpaner tillsammans med andra snittblommor kan tulpanerna placeras något lägre eftersom de snart växer i kapp de andra blommorna. Det är också roligt att tillåta tulpanerna att växa förbi de andra blommorna och på så vis ge buketten ett vilt och spretigt utseende. Tulpaner med doft kan besvära allergiker.

Tulpanerna ska inte placeras nära färsk frukt, i drag eller i direkt solljus. Nya snittytor ges med vass kniv innan blommorna ställs i vatten. Låt buketten stå kvar i förpackningen i någon timme och dra vatten. Näring behövs inte men vattnet bör bytas varje dag. En sval och mörk placering under natten ökar hållbarheten, som vanligtvis är mellan 4 och 8 dagar.

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB