Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Gammaldags växter

Gammaldags växter är skriven av författaren och trädgårdsarkitekten David Stuart. David bor i södra Skottland och äger själv en 1700-talsträdgård. Hans specialitet är just gammaldags växter och äldre trädgårdskonst.

I Gammaldags växter beskrivs till största delen de bästa arterna och sorterna av gammaldags växter och i vilka sammanhang och miljöer de passar in. De flesta växterna som beskrivs är mycket gamla i odling och alla växterna har odlats i mer än hundra år. Man får också veta mer om växternas historia, alltifrån insamling i främmande länder till förädling av nyare sorter och hur de användes i trädgårdarna. Även äldre trädgårdskonst kan man läsa om.

Varje kapitel beskriver växter för olika sorters trädgårdar och trädgårdsstilar, vilket gör att man själv kan skapa en vild trädgård, rosenträdgård och formklippt trädgård med gamla anor. Eller varför inte en köksträdgård med växter som odlades för mer än hundra år sedan. Ofta får man också förslag på lämpliga kombinationer för de olika växterna.

Det är en vacker bok fylld av kunskap för den som är intresserad av växter som odlades förr. Den som bara är ute efter att ha en vacker trädgård hittar förstås fler växter att välja bland i en mer allmän trädgårdsbok, även om många trädgårdsväxter odlats sedan länge.

Eftersom Gammaldags växter ursprungligen är engelsk är inte riktigt alla växterna odlingsbara i Sverige, men trots allt de flesta. I slutet av boken hittar man lite odlingsråd för de olika växterna.

Boken innehåller många fina detaljbilder på de olika växterna. Tyvärr finns det inte så många fotografier på hur en gammaldags trädgård kan se ut, vilket i och för sig är förståeligt. Några tecknade illustrationer finns dock för den intresserade.

Gammaldags växter
  Titel:
Gammaldags växter
Författare:
David Stuart
Bandtyp:
Inbunden
Förlag:
Forum
Utgivningsår:
1999
ISBN:
9137114441

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB