Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Fyra trädgårdsrundor i nordvästra Skåne

Fyra rundor istället för en – Nordvästra Skåne tar ytterligare ett steg mot att bli landets Trädgårdsdestinationen nummer 1. Under 2013 satsar Skåne Nordväst Din Trädgård på fyra trädgårdsrundor med olika teman.

Den traditionella rundan, första helgen i juni är givetvis kvar och redan nu har det kommit in många nya trädgårdar som vill vara med och visa upp sina privata gröna paradis.

– Intresset att få vara med har varit stort. Många har dock varit tveksamma till att deras trädgård har dugt, men det har vi hjälpt till med ett besök i deras trädgård tillsammans med en trädgårdsarkitekt. Vi har kunnat hjälpa till med svar på många frågor som gjort dem säkra, säger Eva Hansson, projektledare för Skåne Nordväst Din Trädgård.

Trädgårdsrundan först ut

Trädgårdsrundan är inne på sitt tolfte år och lockade i fjol mer än 30 000 besökare från hela södra Sverige och Danmark. 2013 hålls Trädgårdsrundan den 7-9 juni klockan 10-17 alla dagar. Då öppnar privata trädgårdar, handelsträdgårdar och trädgårdsbutiker upp för allmänheten runt om i hela nordvästra Skåne.

Färgsprakande Rosrunda

Sommarblommor
Sommarblommor
Handla nu

I samband med rosdagarna på Fredriksdal arrangeras en Rosrunda, den 30 juni klockan 10-17. En dag i rosens tecken då privata trädgårdar och handelsträdgårdar visar sina rosor och sin kärlek till dessa växter. Fredriksdal kommer att vara centrum för denna runda med en utställning om deltagarna.

Höstrunda i augusti

Lördagen den 31 augusti är det dags att visa upp alla härliga trädgårdar som står i sin prakt under hösten. Besök privata trädgårdar under hela lördagen, klockan 10-17 och ägna söndagen åt det stora utbudet av växter och annat som hör till trädgård på den idylliska Höstträdgårdsmässan i Ängelholm.

Månskensrunda avslutar

Sist men inte minst avslutas året med trädgårdsrundor den 5 oktober med en månskensrunda, klockan 18-21. Upplev kvällen i en vacker trädgård/handelsträdgård med stämningsfull belysning i form av allt från levande ljus, eldar och elektrisk ljussättning.

– Här får besökarna chansen att få tips och idéer på ljussättning i trädgården och hur man bäst får fram en växt med ljus i mörkret, säger Eva Hansson.

Hon arbetar just nu med att utveckla paket med övernattning på Bed & Breakfast och besök på de respektive rundorna. Men det är givetvis fritt fram att bara gå på trädgårdsrundorna. I samband med dessa kommer det också att finnas pins/broscher som ska vara laddade med olika erbjudanden.

Vill du visa din trädgård?

Sista anmälningsdag för de som vill vara med på en eller flera av rundorna är den 8 april 2013. Karta och information kommer att finnas på hemsidan Skåne Nordväst Din Trädgård och på turistbyråer i NV Skåne.

Mer information: Vidare information Eva Hansson, 072-512 29 20, eva@dintradgard.org

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB