Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Fröer - så sommarblommor ute

Många sommarblommor kan sås direkt utomhus på vår eller försommar. Det står på påsen till varje enskild sort om den passar till att direktsås. Det är enkelt, roligt och ger fantastiskt fint resultat att direktså sommarblommor!

Med odlingsråden nedan vänder vi oss till er som har handlat hos Odla.nu. Ni som inte har handlat hos oss tidigare kan självklart också ta del av våra odlingsanvisningar. Varmt välkomna att handla växter ni med i Odla.nuShop.

Så sommarblommor utomhus

Förbered jorden väl och rensa bort flerårigt ogräs innan du sår dina sommarblommor. Förbättra gärna jorden med torvmull eller kompost. Är jorden torr, bör den vattnas före sådd.

#Så i rader eller efter egna idéer#

Om du sår i rader underlättar det luckring och ogräsrensning. Markera var varje rad börjar och slutar. Ett bra tips är att göra en djup fåra som fylls med såjord och sen sår du i denna. Det ger frösådden en bra start samtidigt som du enkelt ser raderna.

Du kan så klart också så i grupper, cirklar, zick-zack eller annat sätt som du föredar. Fälj anvisningen på påsen för varje sort vad gäller rad- och plantavstånd. Så inte för tätt, då kommer du bara behöva gallra bort plantor för att de inte ska konkurrera ut varandra.

Täck fröna med ett fint lager jord, ungefär 3-5 ggr fröernas diameter. Ljusgroende fröer täcks inte alls med jord. Det står på påsen till varje enskild sort om den är ljusgroende.

#Gallra, vattna och rensa!#

Gallra vid behov för att plantorna ska växa till sig ordentligt. Marktäckning med gräsklipp runt de odlade växterna håller kvar fukten i marken och förhindrar ogräs att konkurrera ut de odlade växterna. Detta är bra att göra efter gallringen.

Följ dina sådder och sköt om dem med regelbunden vattning och ogräsrensning. När plantorna har kommit upp ordentligt behöver du inte se efter dem lika noga.

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB