Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Förnäm hortensia

Hortensian är en omtyckt och populär växt som platsar såväl i krukan på fönsterbrädan som utplanterad i trädgården. Dess prunkande växtsätt bidrar förstås stort till populariteten!

Inspiration från Floradania

Få plantor kan liksom hortensia, Hydrangea macrophylla, prestera så prunkande och nästan kulrunda blomhuvuden, och därför har den under årens lopp varit, och är fortfarande, en uppskattad och populär planta.

Hortensia i många färger

Hortensia kan i dag fås i många färger som blå, rosa, röd, vit och lila, och då ska du dessutom komma ihåg alla de nyanser som finns i dessa färger.

Sommarblommor
Sommarblommor
Handla nu

#Hortensia i olika storlekar#

När det gäller storleken på kan du välja mellan kraftiga tre-fyrgrenade hortensiaplantor eller de mera spinkiga engrenade. Hortensia finns även som jättestora fyra år gamla buskar eller som uppstammade exemplar.

#Hortensian gillar sol men inte torka#

Hortensia har den goda egenskapen, att den tål direkt sol – naturligvis under förutsättning att den aldrig saknar vatten. Hortensia får aldrig torka ut, men den skall heller inte behandlas som en sumpplanta. Det vill säga, ge din hortensia konstant men moderat fuktighet.

#Lagom värme och gödning för din hortensia#

Rumstemperatur är utmärkt fast hortensian kan också stå något svalare, och blommorna håller också bättre under sådana förhållanden. Gödning ska hortensian ha endast under växtperioden, från februari till oktober.

#Nyhetsbrev Odla.nu#

Vill du få tips om trädgård och odling, om olika artiklar och krönikor samt information och fina erbjudanden om våra aktuella växter, fröer med mera? Då är du varmt välkommen att anmäla dig till vårt kostnadsfria Nyhetsbrev här: Odla.nu Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB