Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Förädlare av rosor

Gartnerierne Ove Nielsen A/S, som producerar ungefär 20 miljoner krukrosor om året, är fortfarande den största producenten i Danmark. Rosorna säljs under namnet Rosanova®. Det läggs stor vikt vid produktutveckling i nära dialog med europeiska kunder, så att man försäkrar sig om att nyheterna marknadsförs i enlighet med kundernas smak och önskemål. Målsättningen för produktionen är hög trovärdighet när det gäller kvalitet och leveranser och detsamma gäller även för andra danska producenter.

Men det finns fler viktiga rollfigurer i sagan. Gartneriet Rosa, som uteslutande producerar krukrosor, grundades 1988 med Rosa Eskelund i spetsen. Fast kvinnan med den sublima känslan för rosor ville inte nöja sig med att producera rosor. Hon blev dessutom förädlare och grundade därför förädlingsföretaget Roses Forever® 1996. Företaget, som är känt för lanseringen av storblommiga krukrosor såsom klassikern Monte Rosa™ Forever®, har på kort tid blivit en av världens tre ledande förädlare av krukrosor. Mer än 15000 fröplantor testas och sju nya sorter lanseras varje år.

En tredje framträdande rosproducent är Rosa Danica A/S som lägger vikt vid förstklassig kundservice och har stor know-how om produktion av rosor. Trädgårdsmästeriet kännetecknas först och främst av sitt samarbete med det tyska företaget W. Kordes som är en av världens ledande rosförädlare. Samarbetet som inleddes 1989 har lett till att Rosa Danica testar mer än 2 000 sorter varje år, varav endast tio passerar nålsögat till produktion och marknadsföring. För att sorten ska passera nålsögat måste rosknoppen ha en elegant spetsig form och hela växten ska hålla sig vacker i minst 21 dagar.


Krukros, Rosa-hybrid

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB