Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Fluffig vit stjärnflocka

Stjärnflocka är ännu en i raden av de så högt älskade perennerna, och till våren kommer sorten 'Star of Billion' ut i handeln. Stjärnflockan är en härdig perenn som ställer små krav för att trivas.

Av Sylvia Svensson

Stjärnflocka är en pålitlig perenn som finns i olika rosa och vita nyanser, ofta med gröna schatteringar.

Fluffig vit stjärnflocka

Stjärnflocka, Astrantia, ‘Star of Billion’ är en ny, mycket blomvillig sort med vita, lite gröntonade blommor i massor. Det är egentligen inte själva blommorna utan svepbladen vi betraktar, blommorna är en flock små vita eller rosa "knappar" omgivna av stora svepblad.

Stjärnflockan kallas också Linnés döttrar. Sorten 'Star of Billion' blir cirka 60 centimeter hög med upprätta, greniga stjälkar. Bladen är djupt gröna och handflikiga. Stjärnflockan blommar från juni till september med korta pauser mellan perioderna, och den är ljuvlig i buketter tillsammans med lite pampigare blommor.

#Så trivs stjärnflockan#

Stjärnflocka gillar näringsrik, mullhaltig, inte för torr jord och växer bäst på kalkhaltiga jordar. Annars är den inte så kräsen, stjärnflockan trivs nästan överallt men föredrar sol eller halvskugga. Stjärnflocka är en långlivad, frisk och mycket härdig växt, den klarar sig i stort sett i hela landet om den skyddas mot vinterväta.

Perennrabatt med stjärnflocka Stjärnflockan ‘Star of Billion’ är utmärkt som samplanteringsväxt med större perenner då den ger luftighet åt planteringen med sina skira blommor. Den passar utmärkt tillsammans med lite lägre prydnadsgräs och grannskapar även fint med bladväxter som hosta och silverax. Stjärnflockan kan förstås också användas i ett woodland, skogsbryn, eller ängskant etcetera som ensamväxt och då få sprida ut sig ohämmat till stora, härliga sjok.

Fler växtnyheter Här kan du läsa om fler nya och vackra växter: Läckert gul solhatt Ljuvligt rosa solhatt Amsonia - isblåa stjärnor Löjtnantshjärta med mer färg Dagliljor i nya skepnader Lysande vacker parnäva

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB