Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Fleråriga glädjeämnen i trädgården

Medan sensommarens klara och djupa färger får extra intensitet när solen lyser från en hög och klar septemberhimmel, andas den blå perennrabatten en stil och kylig elegans som matchar årstiden perfekt.

Från Floradania

Använd dig av naturens egen fantastiska iscensättning, och skapa en krukträdgård eller en hel rabatt med perenner som du kan glädja dig åt år efter år.

Inte bara blått

Om den blå färgen bildar ramen för perennrabatten, är det värt att komma ihåg att blått är mer än bara blått. Färgen kan omfatta allt från skiraste ljusblått och varmt blå-violett till den djupa, mörkblå färgen hos campanula. Det är du själv som avgör om perennerna ska ha precis samma blå färg eller om de ska skifta i olika blå toner.

Sommarblommor
Sommarblommor
Handla nu

Om du väljer olika perenner som salvia och lavendel från den blå-grå paletten, förlänger du samtidigt upplevelsen, eftersom blomningen inträffar vid olika tider. Många perenner, till exempel hosta och sedum, är dock gröna hela tiden, och bidrar därmed med ett friskt och frodigt utseende till trädgården under sommarhalvåret.

Ett genomgående tema

Du kan också välja ett helt annat angreppssätt och utgå från en bestämd kultur som fundament för din krukträdgård eller rabatten, och på så sätt låta färgnyansen ange den övergripande tonen.

Varierande höjd

Om du låter en viss perenn sätta dagordningen, kan du naturligtvis räkna med att växterna utvecklar sig någorlunda likartat. Om färgen däremot är hörnstenen i växternas sammansättning, ska du komma ihåg att växter i samma färg inte nödvändigtvis utvecklar sig på samma sätt, och därför ska perennernas höjd också tas med i beräkningen.

#Förslag till fleråriga glädjeämnen i den blå rabatten:#

Agastachea 'Blue Fortune' og 'After Eight' Aster Campanula Delphinium Hosta Lavandula Salvia

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB