Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Flammentanz – härdig ros som älskar att blomma!

Den måste ligga på topp-tre bland våra klätterrosor! Flammentanz popularitet förklaras av att den är härdig, mycket lättodlad och bjuder friskt på blommor under hela högsommaren.

Av Katarina Kihlberg

Det finns säkert en och annan rossamlare som rycker ointresserat på axlarna åt Flammentanz och tycker att den är för vanlig. Men att den klättrar så friskt och frodigt på många väggar, pergolor och spaljéer runtom i landet beror på att den är mycket odlingsvärd. Den räknas till landets härdigaste klätterros och den klarar av att stå i både sol och halvskugga.

Karminröd intensiv blomning

Flammentanz tillhör en grupp rosor som heter Kordesii. Den har karminröda fyllda blommor i klasar. Blommängden kan vara nästan galet stor. Den slår ut sin första knopp i slutet av juni och blommar oavbrutet hela juli. Bladen är gröna och matta eller lite glänsande. Ibland fylls plantan av nypon efter blomningen.

Flammentanz har ett kraftigt växtsätt, först rakt upp och sedan med bågböjda grenar. Höjden landar någonstans mellan 3 och 5 meter. Härdig till zon 6. Den angrips sällan av skadesvampar och bedöms allmänt som en mycket frisk ros.

Flammentanz behöver bindas upp!

Flammentanz, liksom alla klätterrosor, har ingen egen förmåga att hålla sig fast, mer än om taggar klamrar sig fast vid en trädstam eller dylikt. Därför behöver den alltid hjälp med att bindas fast vid väggen, pergolan, spaljén eller vad det må vara den klättrar på. Bind upp i god tid innan grenarna blir för tunga!

Köp din ros hos Odla.nu!

På hösten erbjuder Odla.nu ett fint sortiment av barrotade rosor i sitt Roserbjudande. Självklart finns Flammentanz med!

Om du läser den här artikeln när erbjudandet inte gäller längre är du välkommen tillbaka nästa säsong! För att få information om alla våra erbjudanden kan du anmäla dig på Odlas nyhetsbrev.

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB