Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Färgglad höstrabatt

Höstblomningen i trädgården och på balkongen är i sitt esse och vi kan inte annat än se, dofta och glädjas. Sylvia Svensson tipsar om sensommar- och höstblommande perenner som tillsammans blir en prunkande karamellskål som håller flera veckor till.

Av Sylvia Svensson

Denna karamellsöta rabatt är tänkt för en solig, väldränerad plats med lättare, men inte för torr jord. Den börjar blomma redan under augusti och håller på till hösten, då blommorna avlöser varandra. Många av växterna kommer också med fler blommor om man klipper bort de avblommade stjälkarna. De läckra karamelliga färgerna är ljust korallrosa, fräsigt pink, milt crèmevitt och krispigt limegrönt.

Daglilja i centrum

Sommarblommor
Sommarblommor
Handla nu

Den mest dominerande växten för denna rabatt är den läckert korallrosa dagliljan Hemerocallis 'Final Touch'.

Dagliljan ackompanjeras av sirlig, korallrosa anisisop, Agastache 'Tangerine Dream', ljuvligt fluffiga astilben, Astilbe simplicitifolia 'Sprite', de dubbla solhattarna, Echinacea purpurea 'Meringue' (lime) och 'Pink Double Delight' (rosa), den krämvita, dubbla höstfloxen Phlox paniculata 'Tiara' och den likaså krämvita spetsmössan Heucherella 'Sweet Tea' med bronsfärgade blad.

Ett par höstblommande astrar finns också med, dels den vita fjäderastern, Kalimeris insica 'Alba', dels en vit skogsaster, Aster divaricatus, som i solen kan få mörka blad.

Lysande detaljer

För att ge studs åt allt det karamellsöta finns det i rabatten två växter med riktigt häftigt lysande, pinkfärgade blommor: röllekan Achillea millefolium 'Petra' och den fräsiga alunroten Heuchera 'Paris', som har silvriga blad.

Som ytterligare en spännande detalj kan man ha ett par elfenbensliljor, Lilium nepalense med bronsfärgad mitt.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB