Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Ett smakfullt kök

Köket är samlingspunkt för sinnena. Här retar kryddiga dofter vårt luktsinne och goda smakupplevelser väntar oss. Understryk stämningen i ditt kök med frodiga krukväxter som tilltalar sinnena.

Från Floradania

Köket är platsen där familjen och goda vänner samlas.

Det är nästan en självklarhet att understryka den varma stämningen med frodiga krukväxter, vars färg och form framhäver kökets stil och inredning eller vars milda doft blandas behagligt med doften av nybakat bröd eller av en gryträtt som står och puttrar.

Läckra kryddörter.

Du kan till och med odla några av råvarorna till matlagningen i köket. Läckra kryddörter som basilika, timjan och dragon. Små söta, röda tomater eller heta chilifrukter. De nyskördade kryddörterna och grönsakerna sätter smak på tillvaron. De ätliga växterna i ditt "grönsaksland" ger störst utbyte om de får massor av ljus – så ställ dem i fönsterkarmen.

Hortensia, Hydrangea macrophylla.

Hortensia, Hydrangea macrophylla, är inte ätlig, men däremot en vacker och romantisk krukväxt som trivs bra i köket. Den ska vattnas ofta, men växtodling i köket ger en extra fördel eftersom växterna får all den uppmärksamhet de förtjänar och snabbt kan sättas ner i diskhon om de behöver vatten.

Ett kök mot norr får in begränsat med ljus.

Saintpaulia, Saintpaulia ionantha, är en söt, blommande krukväxt som blommar under långa perioder varje år och trivs just i de här omgivningarna. Om ditt kök däremot är soligt och ljust är det perfekt för den vackra, lysande orange stjärnlöken, Ornithogalum dubium.

Skulpturala gröna växter kommer verkligen till sin rätt i köket.

Pelarkaktus, Cereus peruvianus, och tändstickskaktus, Hatiora bambusoides, är annorlunda, iögonenfallande och lättskötta krukväxter. Om din smak är åt det romantiska hållet är stor slideranka, Muehlenbeckia complexa, med sina lätta moln av blad eller hemtrevnad, Soleirolia soleirolii, bra val om du vill understryka stämningen i ditt kök.

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB