Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Ett arv från dinosauriernas tid!

Wollemi Pine™ - Ett arv från dinosauriernas tid! Blomsterlandet har nöjet att i Sverige introducera världens äldsta och mest unika träd.

Från Blomsterfrämjandet

År 1994 bokstavligen snubblade skogsvandraren David Noble över ett bestånd av några egendomliga träd. Träden han fann var för honom helt okända, hade mjuka lansettlika barr och bubblig bark. De växte djupt inne i en avlägsen dalgång. Han tog med sig en gren till Royal Botanic Garden i Sydney, där man kunde identifiera den till en medlem av familjen Araucariaceae, araukariaväxter, som var känd enbart från fossiler. Tidigare hade man trott att trädet varit utrotat i mer än 65 miljoner år.

Efter många år, men hjälp av forskare och duktiga odlare, har man lyckats föröka växten både med sticklingar och frö.

grönsaks- och kryddplantor
Grönsaks- & kryddplantor
Handla nu

I vårt klimat kan Wollemi Pine inte med säkerhet övervintras frostfritt. Tänk, att kunna odla jordens äldsta träd - det är både spännande, respektingivande och högtidligt. Trädet har fått det svenska namnet Wollemia.

Från och med vecka 9 finns jordens äldsta träd utställt i Blomsterlandets butiker över hela landet. Hjärtligt välkomna att se denna sensationella upptäckt.

Wollemi Pine är en beställningsvara och säljs som ett exklusivt paket i trälåda med numrerade certifikat, DVD-skiva och skötselbeskrivning. Antalet träd är begränsat.

Med kommersialiseringen av Wollemi Pine, följer ett projekt för bevarandet av arten, där en del av försäljningsvärdet går till en fond som finansierar detta.


Wollemi Pine
Foto: Blomsterfrämjandet

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB