Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

En utflykt till plantskolan!

Nu när tiden att börja botanisera i plantskolorna närmar sig igen, är denna bok en bra guide till några av vårt lands trevligaste plantskolor. Författaren har gjort ett personligt urval av ställen där hon upplevt att det finns något alldeles extra och där man själva bedriver någon form av odling. Då har växterna fått en bra start i livet.

Plantskolor värda en omväg:

Gröna tips, favoriter och växtporträtt Av Susanna Widlundh, Foto Jan Servin Norstedts 2011, ISBN 978-91-1-302719-7

Susanna Widlundh presenterar ägarna som är verkliga eldsjälar som frikostigt delar med sig av sin yrkeskunskap, ibland överförd från generation till generation. De presenterar sina favoritväxter och ger nyttiga råd för att man ska lyckas med den nyinköpta plantan.

Trädgårdsturism är hos oss ett ganska nytt begrepp, men blir allt vanligare. Många av oss åker runt och tittar på parker, botaniska trädgårdar, trädgårdsanläggningar och privata trädgårdar i allt större utsträckning. Även plantskolor har blivit populära utflyktsmål och många av dem har även egna visningsträdgårdar, ibland kaféer och olika sorters evenemang som lockar och väcker intresse.

Susanna Widlundh, arbetar som frilansande trädgårdsskribent och har gett ut ett flertal trädgårdsböcker. Hon skriver:

"För plantskoleägarna är trädgård och växter inte bara ett yrke, för dem har det också blivit en livsstil. Och även om alla de vi har träffat har olika bakgrund och erfarenheter så har de en sak gemensamt: kärleken till växterna och odlandet i kombination med en glädje och ödmjukhet inför uppgiften."

Boken är rikt illustrerad med färgfoton av Jan Servin, som även står för formgivningen. Ett och annat recept slinker också med, och kanske någon liten affärshemlighet.

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB